Home Nieuws Hoe zou het gaan met Maxime Lestienne?

Hoe zou het gaan met Maxime Lestienne?

15626
0

Hoe zou het gaan met Maxime Lestienne?

In 2015 streek de Belgische vleugelaanvaller Maxime Lestienne neer in Eindhoven. Als opvolger van Depay werd hij de twintigste Belg ooit die het truitje van PSV mocht dragen. Negentien dagen na zijn debuut scoorde hij zijn eerste doelpunt voor de Rood-Witten. De ene na de andere bookmaker voorspelden zowel hem als PSV een mooie toekomst. Ze zagen de Rood-Witten ook na het vertrek van Memphis Depay en Georginio Wijnaldum als favoriet voor de landstitel en dat is ook wat er gebeurde: Lestienne werd op 8 mei 2016 landskampioen met PSV. Hoe is het hem sindsdien vergaan?

Via Al-Arabi naar Roebin Kazan

Hoewel Lestienne mee landskampioen werd met PSV en een van de smaakmakers was in het Philips Stadion, lichtte de club de aankoopoptie van 9 miljoen euro niet. Hij had toen een zwaar jaar achter de rug, waarbij hij op zes weken tijd zijn beide ouders verloor en niet veel later gearresteerd werd na een vechtpartij. Desondanks heeft hij altijd beweerd dat hij zich thuis voelde bij PSV en graag had willen blijven. In de Qatarese woestijn vertoefde hij minder graag. Lestienne zag geen toekomst meer bij zijn club Al-Arabi, de Qatarese voetbalploeg uit de stad Doha, en tekende uiteindelijk een contract van vier jaar bij Rubin Kazan. Met plezier verhuisde hij van de ene gouden kooi naar de andere.

Roebin Kazan was een jaar eerder tiende geworden in de Premjer-Liga, de hoogste voetbalcompetitie in Rusland. Lestienne kreeg er meteen het rugnummer tien en uiteindelijk speelde hij er 28 wedstrijden. Daarin wist hij zes keer te scoren. Bij mindere resultaten van Roebin Kazan wordt er in de lokale pers al snel gewezen naar de buitenlanders Lestienne, Alexandre Song en Yann M’Vila. Volgens de lokale pers zouden ze wel vaker met kleine oogjes en een alcoholadem op de training verschijnen.

Matig seizoen in het zuiden van Spanje

Uiteindelijk wordt Lestienne naar de uitgang geduwd en wordt zijn contract er ontbonden. Hij trekt daarop naar het zuiden van Spanje met een niet onbelangrijke ambitie: Málaga CF van de degradatie redden. Volgens de Algerijn Mehdi Lacen zou hij er zijn ploegmaats irriteren door er op de training de kantjes vanaf te lopen. In Marbella verschijnt hij bovendien vaak met dure ringen en horloges en niet veel later wordt er bij hem ingebroken. Twaalf wedstrijden, één assist en nul doelpunten later wordt Málaga CF laatste in La Liga.Lestienne komt niet op de radar te staan van grote Spaanse clubs, zoals hij nochtans had gehoopt.

Van een plek bij de rode duivels naar de B-kern van Standard Luik

Het lot is Lestienne even genadig. Hij keert terug naar België en vervoegt er Standard Luik, waar hij de grote man wordt. Als hij fit is, speelt hij er zo goed als alles. Hij vindt er stabiliteit en hij treedt in het huwelijksbootje. Uiteindelijk komt hij zelfs op de radar te staan van bondscoach Roberto Martinez en wordt hij in de selectie voor de EK-kwalificatiewedstrijden opgenomen.

Al snel gaat het opnieuw bergafwaarts. Eerst met zijn club Standard Luik, dat het steeds moeilijker heeft om de eindjes aan elkaar te knopen. Even moet het zelfs vrezen voor de licentie. Dan met Lestienne zelf. Na “een stommiteit” – het wordt nooit duidelijk wat er echt is gebeurd – wordt hij naar de B-kern verbannen. Lestienne is er een van de grootverdieners en wordt naar de uitgang begeleid. De woestijn was nooit eerder zo aanlokkelijk.


Vorig artikelInteresse Spurs, City, PSG en Real Madrid ten spijt, Madueke wil bij PSV blijven: ‘Kampioen worden en de beker winnen’
Volgend artikelSteeds grotere Bundelsigaclubs volgen Ritsu Doan, Japanner neemt andere zaakwaarnemer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in