Home Nieuws ‘Spelers zijn klaar met het geschuif van Van Nistelrooij en snakken naar...

‘Spelers zijn klaar met het geschuif van Van Nistelrooij en snakken naar duidelijkheid’

9552
2

PSV is sinds afgelopen uitgeschakeld in Europa en dat betekent opnieuw een seizoen zonder Europese glans. Dat is al enkele jaren op rij het geval.

Tot verbazing van velen leek er toch een bepaalde mate van tevredenheid te heersen na de 2-0 zege op Sevilla. Er was immers niet opnieuw verloren en de ploeg van Ruud van Nistelrooij kreeg ook nog eens de complimenten toebedeeld van technische directeur Monchi van Sevilla, middenvelder Ivan Rakatic en de trainer van de club uit Sevilla.

Ondertussen is er weer een seizoen zonder daadwerkelijke Europese prestaties voorbij en is de doelstelling en ambitie om tot de beste 32 clubs van Europa te horen verder weg dan ooit. De gedachten gaan terug naar het eerste seizoen van Cocu bij PSV, waarin PSV van de ene teleurstelling in de andere teleurstelling rolde. Het geduld van de directie was daar en het geloof van de directie bestaande uit Marcel Brands en Toon Gerbrands in Cocu bleef overeind. Het resulteerde een seizoen later in successen die enkele jaren aanhielden. Het huidige PSV lijkt daar nog lichtjaren van verwijderd maar niets is onmogelijk.

De meeste PSV fans kijken al naar het volgende seizoen opdat het huidige als tussenjaar gezien kan worden. Het opnieuw winnen van de KNVB Beker en het bereiken van de tweede plaats, is voor de meeste PSV fans een prima resultaat. Om stappen te gaan zetten naar meer, hoger en beter zullen er toch een aantal zaken moeten veranderen. Het Eindhovens Dagblad bericht heden ten dage namelijk over het geschuif van trainer Ruud van Nistelrooij. De krant haalt de serie aan van de laatste 18 competitiewedstrijden, waarin PSV maar 31 punten uit 18 competitiewedstrijden pakte.

‘Het is een van de slechtste series in de afgelopen negen jaar’, aldus de regionale krant. En dus vallen er kritische geluiden te beluisteren.

‘De keuzes van Van Nistelrooij stuiten daarbij steeds meer op onbegrip, waarbij bijvoorbeeld opvalt dat nog steeds met Xavi Simons wordt geschoven. Fábio Silva en Ismael Saibari spelen dan weer wel en dan weer niet, iets wat ook lastig te volgen is. Achterin heeft de coach ogenschijnlijk voor een nieuw centrum gekozen, met André Ramalho en Jarrad Branthwaite. Daarin lijkt hij niet veel meer te willen wisselen, wat slechts nieuws zou betekenen voor Armando Obispo en Jordan Teze’, schrijft Rik Elfrink over de keuzes van Ruud van Nistelrooij. Opvallend is het verwijzen naar Silva, omdat de jonge Portugees als tweede spits is gehaald en nog maar net bij de groep is.

‘Veel spelers zijn wel een beetje klaar met het geschuif en snakken naar duidelijkheid over hun positie. In combinatie met de slechte resultaten geeft dat onvrede en als PSV tegen FC Twente geen goed resultaat pakt, zal de stemming verder verslechteren’, weet Elfrink verder nog te melden. Of Ruud van Nistelrooij in de gevarenzone gaat komen wat zijn functioneren betreft, is zeker twijfelachtig te noemen maar dat PSV stappen voorwaarts moet gaan maken is een vaststaand feit geworden.


Vorig artikelPOLL: De uitspraak van Marcel Brands over de veldbestormer én de uitschakeling tegen Sevilla:
Volgend artikelUnnerstall over Schmidt: ‘Ik ben beter dan in mijn PSV-tijd, PSV warme club met fijne mensen’

2 REACTIES

  1. Spelers kunnen wel duidelijkheid willen, maar als ze niet presteren en met een waardeloze instelling lopen te spelen dan houd het op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in