Home Nieuws Unnerstall over Schmidt: ‘Ik ben beter dan in mijn PSV-tijd, PSV warme...

Unnerstall over Schmidt: ‘Ik ben beter dan in mijn PSV-tijd, PSV warme club met fijne mensen’

3932
0

Een sta-in-de-weg. Dat is Lars Unnerstall geworden de afgelopen jaren.

De Duitse keeper staat er goed op in Nederland. De reus van een keeper krijgt wekelijks lovende kritieken en eigenlijk zelden negatieve. Is dat helemaal terecht? Lars Unnerstall maakt immers ook linkse en rechts wat foutjes maar wie niet? Yvon Mvogo en Walter Benítez maken zich ook geregeld schuldig aan foutjes. Unnerstall is momenteel lijstaanvoerder van het AD Klassement Speler van het Jaar. Het zegt veel over de Duitse keeper, die twee jaar geleden zeker niet weg moest bij PSV maar eieren voor zijn geld koos toen FC Twente aanklopte. Twente betekende voor Unnerstall de zekerheid om eerste doelman te worden maar het betekende ook een gang naar de regio waar hij vandaan komt.

Heden ten dage is Lars Unnerstall een meer dan stabiele Eredivisiekeeper geworden en klinken er steeds meer geluiden door om de doelman te selecteren voor de Duitse nationale ploeg. Unnerstall vindt dat hij een betere keeper is geworden afgelopen jaren. Beter dan in zijn PSV jaren? ja, klinkt het.

‘Dat zit ’m in drie dingen: ervaring, vertrouwen en ritme. Geloof me: vijf keer een wedstrijd spelen is vele malen effectiever dan honderd keer trainen’, zegt Unnerstall tegen AD Sportwereld. Zondagmiddag keert de Duitser terug in het Philips Stadion. Het stadion waar hij niet tot volle wasdom wist te komen. Maar van enige rancune is geen sprake.

‘PSV is een warme club met fijne mensen’, zegt hij, waarna hij verwijst naar Roger Schmidt. Zijn band met de Duitse trainer was meer dan prima maar voor nu gaat het vooral om het sportieve, zonder in wrok om te kijken. ‘Ja, hè, hè, natuurlijk wil ik winnen van PSV. De beste versie van mezelf zijn, dát wil ik als keeper. Elke dag, elke wedstrijd weer, alles eruit halen wat erin zit’, aldus Unnerstall.

AD Sportwereld legt Unnerstall ten slotte nog een stelling voor en wijst daarbij naar Walter Benítez. ‘Stel, de Argentijn én Unnerstall zouden beiden onder contract staan bij dezelfde club. Wie van de twee zou dan onder de lat thuishoren? “Nou, vooruit’’, besluit Unnerstall lachend. “Ik zou voor optie 2 gaan”, klinkt het.


Vorig artikel‘Spelers zijn klaar met het geschuif van Van Nistelrooij en snakken naar duidelijkheid’
Volgend artikelRoger Schmidt onder vuur in Portugal | Rood voor Schmidt na ‘Mourinho-achtig’ gedrag

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in