Home Nieuws Sneijder hoopt dat Xavi Simons zijn advies opvolgt en zegt over Van...

Sneijder hoopt dat Xavi Simons zijn advies opvolgt en zegt over Van Nistelrooij: ‘Hij heeft het afgesloten’

13696
0

Wesley Sneijder heeft een belangrijk advies Xavi Simons. De Veronica analist adviseert Simons met klem nog minimaal een seizoen bij PSV te blijven.

Sneijder denkt dat de twintigjarige Simons nog een aantal Eredivisie-seizoenen nodig heeft om een vaste waarde in de absolute top van Europa te worden. “Ik zou het heel gek vinden”, stelt Sneijder bij Veronica Offside over een mogelijk vertrek van de jonge topvoetballer deze zomer. “Maar dat is een beetje het moderne voetbal. Als je één goed seizoen speelt gaat iedereen weg, dan ga je voor de centjes. Ik zou het goed vinden als zo’n jongen hier nog meer gaat rijpen. Nog twee, drie jaartjes.”

Sneijder benadrukt dat Simons nog vijftien jaar kan voetballen. “Hij komt al van Paris Saint-Germain, waar hij op de bank zat, af. Gaat hij terug? En dan? Dan gaat die weer netjes op de bank zitten.”

Fred Rutten zei onlangs dat Simons in diens hoofd al 28 is. “Hij kan in zijn hoofd wel 35 zijn, je moet een stukje ervaring meenemen. Dat heeft hij niet”, aldus Sneijder, die de enorme potentie van de middenvelder ook weet te beamen. De analist denkt wel dat Simons ver genoeg is om in een topcompetitie een basisplek af te dwingen. Maar: “Als er een mindere periode komt, raakt hij op de bank en is het ‘dag Xavi Simons’. Je komt bij een topclub anders binnen als je een paar jaar ervaring hebt, op Champions League-niveau hebt gespeeld en een volwaardig speler van het Nederlands elftal bent.”

De analist gaf ook toe dat hij contact heeft gehad met Ruud van Nistelrooij. Sneijder denkt dat Ruud van Nistelrooij het hoofdstuk als hoofdtrainer van PSV alweer heeft afgesloten. “Die jongen heeft het afgesloten voor zichzelf”, vertelt Sneijder over zijn voormalig ploeggenoot Van Nistelrooij aan tafel bij Veronica Offside. De analist hoorde de lezing van Andy van der Meijde aan, die op zijn beurt weer extra informatie over de situatie rond Ruud van Nistelrooij tot zich had gekregen maar Sneijder ging daar niet in mee.

“Ruud kan zoiets wel heel snel afsluiten, zoals ik hem ken. Als je voelt dat je in de maling bent genomen, dan ga je weg. Dan heb je de beslissing voor jezelf genomen en dan sluit je het af. Ruud zal op de hoogte zijn geweest van die terugkoppeling van afgelopen week. Dat ‘ie iets gehoord heeft. We weten allemaal hoe het gaat. Als er een groep spelers naar de directie stapt, dan is er ook altijd wel één speler die ook naar de trainer loopt. Die dan zegt van: ‘moet je eens luisteren, dit en dit is er gezegd’. Dat gebeurd in het voetbal.”

“In iedere ploeg zit er wel één die graag met de trainer in gesprek gaat over dit soort dingen. En dat zal nu ook gebeurd zij. Ik ben er heilig van overtuigd dat Van Nistelrooij niet zomaar afscheid neemt. En zeker niet in zo’n cruciale week”, aldus Sneijder in een reactie op de woorden van zijn tafelgenoot.


Vorig artikelRonald Waterreus: ‘Peter Bosz heeft geen PSV-DNA, ik zou Pascal Jansen bellen’
Volgend artikelHeeft Jordan Teze zijn laatste wedstrijd voor PSV gespeeld of is Teze de beste optie voor het centrum?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in