Home Nieuws Heeft Jordan Teze zijn laatste wedstrijd voor PSV gespeeld of is Teze...

Heeft Jordan Teze zijn laatste wedstrijd voor PSV gespeeld of is Teze de beste optie voor het centrum?

1961
0

Het seizoen van Jordan Teze valt gerust in één woord samen te vatten: wisselvallig. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat wisselvallig eigenlijk nog best mild is uitgedrukt.

De verdediger speelde maar zelden op zijn favoriete positie maar indien fit geraakte hij ook vaak weer snel geblesseerd. Jordan Teze, verdediger uit de eigen opleiding maakt helaas geen beste indruk en strompelt ook niet zelden het veld af met kramp- dan wel vermoeidheidsverschijnselen. De simpele conclusie luidt dan ook: Jordan Teze maar ook Armando Obispo zijn beiden niet goed genoeg voor het niveau wat PSV wenst na te streven. De ontwikkeling stokt en de momenten van onachtzaamheid in de achterhoede nemen toe.

Wie terugdenkt aan afgelopen seizoen, zag Teze maar ook Obispo fout op fout stapelen. Het heeft PSV vele punten gekost. Denk aan de bizarre uitwedstrijd tegen Feyenoord in de Kuip, waar Teze iedere bal zo weer inleverde en Obispo besloot een flinke schop uit te delen, wat hem op een terechte rode kaart kwam te staan. Ook de verliesbeurten in Leeuwarden en FC Groningen waren wedstrijden waarin Teze en Obispo finaal door de ondergrens zakten. Er lijkt dan ook geen toekomst voor het duo in Eindhoven te zijn. Ook voor Obispo geldt dat er zelden sprake is van volledige fitheid over een langere periode.

Of heeft Jordan Teze toch nog recht op een herkansing in het centrum van de defensie? De positie die hem het best ligt , of beter gezegd: zou liggen. Want ook centraal achterin zal Jordan Teze geen hoogvlieger worden. Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad weet dat kompaan in het centrum André Ramalho, ook kritisch wordt bekeken. De Braziliaan kende niet veel concurrentie in het huidige seizoen, maar maakte ook de nodige cruciale fouten en werd ook eerder verwezen tot de reservebank.

“Door andere PSV’ers wordt Teze nog altijd als een betere optie voor het centrum van de defensie gezien”, schrijft Elfrink over de door PSV zelf opgeleide verdediger. Ook Ibrahim Sangaré speelde een mindere tweede seizoenshelft en werd ook even naar de reserverbank verwezen. De Ivoriaan viel vooral in balbezit tegen en ook organisatorisch bleek Sangaré absoluut geen uitblinker te zijn. En dus werd er weer een beroep gedaan op Érick Gutiérrez. De roep om de Mexicaanse middenvelder is altijd groot te noemen en PSV wil de Mexicaan nu weer graag behouden. Guti lijkt zelf in te zetten op een avontuur bij een andere club, maar heeft in Eindhoven nog een contract tot medio 2025.

PSV zou dus wel brood zien in een langere samenwerking met de Mexicaan, ondanks de pogingen van de club om Stijn Spierings aan te trekken. “Hij spreekt deze week met de leiding van PSV over een contract voor de komende jaren en kan in Eindhoven zijn stempel proberen te drukken met bijzondere kwaliteiten als balafpakker”, aldus Elfrink.


Vorig artikelSneijder hoopt dat Xavi Simons zijn advies opvolgt en zegt over Van Nistelrooij: ‘Hij heeft het afgesloten’
Volgend artikelHazard waarschijnlijk niet terug naar rouwend Dortmund, is Harzard wellicht toch betaalbaar voor PSV?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in