Home Nieuws Sneijder begrijpt niets van tactiek Bosz: ‘Een centrale verdediger in de spitspositie!’

Sneijder begrijpt niets van tactiek Bosz: ‘Een centrale verdediger in de spitspositie!’

1612
0

Peter Bosz weigerde na de ruime 4-0 nederlaag tegen Arsenal verwijten te slingeren naar zijn spelers.

Wesley Sneijder is daarentegen uiterst kritisch op de oefenmeester.

De analist van RTL 7 zet zijn vraagtekens bij de manier van drukzetten van PSV in het Emirates Stadium. De ploeg van Bosz keek bij rust al tegen een kansloze 3-0 achterstand aan na treffers van Bukayo Saka, Leandro Trossard en Gabriel Jesus.

“De eerste twintig minuten ging het nog goed, maar toen ineens, na die goal, werden ze helemaal weggespeeld”, analyseert Jan Boskamp.

“De links- en rechtsback (Dest en Teze, red.) hadden het moeilijk, net als het middenveld. Het was echt niet normaal. Dan ga je ook verder denken… Hoe ziet die competitie van ons er wel niet uit dan? Je schrikt je kapot. In de tweede helft heeft PSV één bal op goal gekregen.”

Sneijder haakt vervolgens in door voorbeelden van het drukzetten van PSV te geven. “In de rust zei ik al dat ik het een hele vreemde manier van drukzetten vond. Oké, we kennen het van Bosz. Hij wil hoog drukzetten… Maar hier staan ze met zijn vijven”, vertelt Sneijder terwijl hij beelden laat zien van vijf PSV’ers die hoog drukzetten op de helft van de Engelsen.”

“Boscagli is hier helemaal doorgekomen tot op de helft van de tegenstander. Daar ontstond steeds die ruimte. Spits inspelen, laten vallen en moet je kijken waar Schouten dan uitkomt…”, vertelt Sneijder over de middenvelder die op dat moment nog net niet over de middenlijn staat. “Dan zou je zeggen: blijf gewoon met Boscagli en Bella-Kotchap centraal staan en schuif Schouten wat meer naar voren.”

In minuut 54 zag Sneijder een soortgelijke situatie. “Precies hetzelfde. Boscagli helemaal overgekomen. Een centrale verdediger die helemaal overkomt naar de spitspositie! Hier ontstaat weer precies hetzelfde. Voetballen, ruimtes, Schouten wéér in die positie uitkomend. Ik vind dat heel vreemd.

Sneijder geeft aan dat hij niet lang naar dit soort momenten hoefde te zoeken. “Dit was vanaf het begin al, al voor de 1-0. Op die manier drukzetten, met twee blokken van vijf met een groot gat op het middenveld, dat zwaar overlopen wordt. Dan kun je toch wat schuiven om de linies wat korter op elkaar te houden? De topspelers van Arsenal kwamen steeds in die ruimtes terecht en dan ga je op een gegeven moment zwemmen als middenvelder.”


Vorig artikelMaar liefst 8 spelers zakken tijdens harde nederlaag door de ondergrens
Volgend artikelBritse media hebben medelijden maar wijzen ook naar topspeler PSV: ‘Hij is geterroriseerd’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in