Home Nieuws Schotse media verwachten teveel van Rangers én te weinig van Noa Lang,...

Schotse media verwachten teveel van Rangers én te weinig van Noa Lang, twee Schotse kranten bejubelen PSV

2195
0

In Schotland weet men niet zo goed wat men met de eerste wedstrijd van het tweeluik tussen Rangers FC en PSV aan moet. Men lijkt de wedstrijd op Ibrox Park vanuit meerdere standpunten en invalshoeken te bekijken.

Rangers FC – PSV was natuurlijk ook een vreemde wedstrijd met een opvallend spelbeeld. Vanaf minuut 10 noteerde de UEFA al een percentage balbezit voor PSV waar menig fan van de tegenpartij in notabene een thuiswedstrijd van zou balen en/of een vorm van beklag hier over zou uiten. Precies dat laatste gebeurde halverwege de tweede helft op Ibrox Park. Het thuispubliek zag dat het nieuwe PSV wel een ander elftal dan vorig bleek te zijn, waarbij hun favorieten geregeld van het kastje naar de muur gestuurd werden.

Het is en blijft geen prettig aangezicht voor een fan om in een Europese wedstrijd de thuisclub ongewillig van links naar rechts te zien worden gestuurd. Wel kon Rangers FC een aantal ‘expected goals’ overleggen, dat dan weer wel. PSV zou gezien de aanwezige kwaliteiten de klus in eigen huis gewoon moeten kunnen klaren. In Schotland, chauvinistisch als men is, denkt men daar deels anders over.

De Schotse media lijken in twee kampen te zijn verdeeld. Een aantal kranten loopt over van vertrouwen en denkt daadwerkelijk dat Rangers FC in de thuiswedstrijd van PSV in het Philips Stadion nog beter voor de dag kan komen, terwijl daar geenszins aanleiding voor lijkt te zijn. Enerzijds valt dat chauvinisme te billijken maar anderzijds is het compleet tegen de bestaande verhoudingen zo te analyseren.

Het tegengeluid, tevens in Schotland waar te nemen, is dan ook dat een aantal kranten juist denken dat dit Rangers met meer geluk dan wijsheid tot een 2-2 remise is gekomen. ‘Het zou heel wat zijn als Rangers PSV opnieuw op hun eigen veld kunnen verslaan’, schrijft The Glasgow Times. ‘In deze wedstrijd zat in ieder geval voldoende om hoop uit te putten.’ Het medium ziet PSV nog wel als favoriet om de Champions League-groepsfase te bereiken. ‘PSV is duidelijk een team met veel kwaliteit, die terecht de stempel van ‘favoriet’ dragen in de beslissende negentig minuten. Rangers heeft echter een kans en daaraan zullen ze zich moeten vasthouden’, klinkt het nog enigzins realistisch.

Ook The Scottisch Sun wijst naar een sterk PSV en is lovend over de kwaliteiten van het huidige PSV. ‘PSV is niet meer de ploeg die twaalf maanden geleden door Rangers werd weggevaagd op eigen veld. Toen waren ze goed… Nu zijn ze waarschijnlijk beter.’

De boulevardkrant is goed op de hoogte en somt op welke namen er zijn vertrokken en schrijven dat er flink geïnvesteerd is, door onder andere Noa Lang te halen. De krant lijkt de kwaliteiten van Noa Lang niet helemaal op e juiste manier in te schatten. ‘De manier waarop hij de hele avond achter James Tavernier aanliep, liet hem eruit zien als een koopje’, klinkt het ver buiten de realiteit. Lang kende gen topavond maar zijn directe tegenstander had letterlijk en figuurlijk handen en voeten nodig om Lang af te stoppen. Het leverde ook een gele kaart op, maar helaas is daar verder geen vervolg aan gegeven door vaker de één tegen één situatie aan te gaan.

Hoe meer de Schotten Noa Lang onderschatten, hoe groter de kansen zijn dat volgende week het andere uiterste en het tegenovergestelde tot uiting komt in het Philips Stadion.

De Daily Record denkt dat Rangers alle kansen hebben op de groepsfase van de Champions League. Er wordt gewezen naar de tactiek van de Rangers-manager Michael Beale. De vraag luidt of je van een goede tactiek kunt spreken als je ploeg in een thuiswedstrijd slechts 30% balbezit genereerde.

‘Wat je ook van hem denkt, je moet hem nageven dat hij zijn team goed neerzet. Er werd links en rechts voorspeld dat PSV de vloer zou aanvegen met Rangers, maar zijn veldbezetting maakte het hen moeilijk. Aan de bal waren ze niet geweldig, maar qua discipline had Beale het amper beter kunnen doen. Moet Rangers echt bang zijn? Als we dit zo zien, denken we van niet’, klinkt het vastberaden.

De Glasgow Times ziet PSV wel als favoriet, maar toch met een voorbehoud. ‘Onderschatten op eigen risico, PSV. Er zat genoeg in deze wedstrijd voor Rangers om hoop uit te putten. Rangers heeft een kans, en dat is het minimale dat ze vanavond moesten grijpen. Ze hadden hier best kunnen verliezen, maar met een iets beter optreden hadden ze makkelijk kunnen winnen.’


Vorig artikelWaarom Joey Veerman recht van spreken heeft, middenvelder wijst naar morrend thuispubliek
Volgend artikelJoël Piroe naar Leeds United | PSV kan meerdere miljoenen tegemoet zien, Swansea maakt 12 miljoen euro winst

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in