Home Nieuws Waarom Joey Veerman recht van spreken heeft, middenvelder wijst naar morrend thuispubliek

Waarom Joey Veerman recht van spreken heeft, middenvelder wijst naar morrend thuispubliek

7115
1

De selectie van peter Bosz wacht komende weekend geen competitiewedstrijd, zodat het zich in alle rust kan voorbereiden op de zeer belangrijke return tegen Rangers FC.

De wedstrijd op Ibrox Park is er een geworden waar veel over nagepraat wordt. De 2-2 remise doet veel stof opwaaien. Heeft PSV nu niet gewoon een goed resultaat behaald middels een 2-2 in een uitwedstrijd op Europese bodem, waarbij alle kansen aanwezig zijn op winst in de thuiswedstrijd? Of heeft de ploeg van Peter Bosz juist verzuimd de trekker over te halen?

Wellicht verwachten we teveel van de ploeg van Peter Bosz, die nog geen twee maanden aan het roer is maar nog geen wedstrijd verloren of gelijkgespeeld heeft. Het vele gemopper op de defensie is natuurlijk deels terecht maar ergens ook weer niet want de ploeg van Bosz kreeg in Europese wedstrijd slechts enkele kansen tegen. André Ramalho maakt geen beste periode door maar de verdediger verdedigd bij momenten ook nog gewoon goed en weet het gevaar weg te houden voor de eigen zestien. Het kan en moet beter maar veel kansen wist Rangers niet bij elkaar te spelen.

Als we cijfermatig analyseren wist de ploeg van Baele juist wel zeer effectief met de kansen om te springen want voor een ploeg met slechts dertig procent balbezit is het best knap om twee keer te scoren, alsmede een kans of drie te creëren over de hele wedstrijd bezien. Na afloop leek er even sprake van ongeloof want hoe kon PSV hier niet winnen, hetgeen tegelijkertijd een bewijs is van de enorme verwachtingspatronen van het nieuwe PSV van Peter Bosz.

Voor Joey Veerman gold ook dat hij er vrij teleurgesteld bij stond na afloop van de wedstrijd op Ibrox. Dat terwijl er alle kansen op plaatsing voor de Champions League groepsfase liggen. Veerman baalde van de remise op Ibrox. Vorig seizoen was er alom gemopper en speelde de middenvelder zelf ook niet zijn beste wedstrijd. De middenvelder is van mening dat hij en zijn teamgenoten de tegengoals te makkelijk weg gaven.

Rangers legde veel intensiteit in het spel, klonk het na afloop. Het publiek van de Rangers klapt al voor een bal die weggeschoten wordt richting de tribun en daar vindt Joey Veerman wel iets van.

Veerman denkt dat dat niets met intensiteit en kwalitatief voetbal te maken heeft. “Ik vond dat best meevallen. We hebben best wel veel de bal gehad, je ziet ook dat zij gewoon de ballen de tribune inschieten de hele wedstrijd”, zegt hij tegen PSV TV. “Het publiek hoorde je ook klagen, dus we hadden het gewoon onder controle. We krijgen alleen op twee klotemomenten die goal tegen, zo onnodig eigenlijk.” Veerman kan leven met een gelijkspel. “Als je twee van zulke goals tegen krijgt, weet ik niet of je verdient te winnen.”

De sfeer in de kleedkamer was na afloop anders dan gewend. PSV liet dit seizoen nog geen enkele keer punten liggen en won de Johan Cruijff Schaal in Rotterdam. Het is een positief teken aan de wand dat als er niet gewonnen wordt de stemming even anders is. PSV wint immers al maanden op rij alle officiele wedstrijden vanaf Sevilla thuis in maart van dit jaar

“Dat is heel lang geleden, vorig seizoen. Uiteindelijk zijn we blij dat we twee keer zijn teruggekomen van een achterstand en dat is ook wel hoe we als team in elkaar zitten. We willen er echt voor vechten. We gaan volgende week vol voor plaatsing voor de Champions League, het vertrouwen zit heel hoog”, aldus een overtuigende Veerman.


Vorig artikelMiddenveld Wijnaldum, Veerman en Schouten of Saibari klinkt als muziek in de oren, PSG vraagt slechts zes miljoen euro
Volgend artikelSchotse media verwachten teveel van Rangers én te weinig van Noa Lang, twee Schotse kranten bejubelen PSV

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in