Home Nieuws Joël Piroe naar Leeds United | PSV kan meerdere miljoenen tegemoet zien,...

Joël Piroe naar Leeds United | PSV kan meerdere miljoenen tegemoet zien, Swansea maakt 12 miljoen euro winst

2745
0

Het zat er al een tijdje aan te komen. Een transfer van Joël Piroe naar een andere en grotere club in het Engelse voetbal.

Maanden achtereen gonst het al van de geruchten over een transfer van Piroe naar Premier League-clubs als Leicester City, Aston Villa, Southampton en Nottingham Forest maar het is uiteindelijk Leeds United geworden. De gedegradeerde Premier League-club toonde al langer interesse in Piroe maar pakt nu door voor de veel scorende spits.

Een transfer van Swansea City naar Leeds United is natuurlijk een promotie voor Piroe. Voetbal International en De Telegraaf melden de aanstaande transfer, waar PSV nog goed geld aan gaat verdienen. Dat rekende het Eindhovens Dagblad op haar beurt dan weer voor.

De medische keuring is aanstaande maar er worden geen problemen rond de miljoenendeal verwacht. Piroe is inmiddels onderweg naar Leeds voor de nodige formaliteiten en de keuringen, waarna men verwacht dat de spits nog deze week gepresenteerd kan gaan worden. Naar verluidt gaat Leeds United zo’n 14 miljoen euro voor Piroe naar Swansea overmaken. PSV gaat zoals gezegd toch nog redelijk meeprofiteren van de aanstaande transfer, zo rekende het Eindhovens Dagblad voor.

Het reguliere percentage bij verkoop van zelf opgeleide spelers in combinatie met het doorverkooppercentage dat John de Jong in het contract van Piroe heeft laten opnemen, zal naar verluidt 1,9 miljoen euro gaan opleveren voor PSV. PSV heeft namelijk een doorverkooppercentage van tien procent bedongen en het Eindhovens Dagblad meldt dat PSV rond elke transfer van Pirie 3,25% tegemoet kan zien van de totale transfersom. Een ultiem aanbod van Swansea om het nog één jaar lopende contract van Piroe te verlengen mocht niet meer baten. Piroe verwacht na dit seizoen weer in de Premier League te kunnen spelen met Leeds United.

Piroe scoorde in totaal 46 competitiedoelpunten voor Swansea City en is zeer geliefd bij fans en directie van de club. Vrijwel meteen na aankomst bij Swansea begon Piroe met scoren. Van een aanpassingsperiode was dan ook geen sprake. Dit seizoen scoorde Piroe ook alweer twee goals in het tpernooi om de League Cup.


Vorig artikelSchotse media verwachten teveel van Rangers én te weinig van Noa Lang, twee Schotse kranten bejubelen PSV
Volgend artikelPSV-iconen wijzen naar defensie en kraken Ramalho, Sangaré maar vooral Teze: ‘Die had in onze tijd echt niet gespeeld’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in