Home Nieuws Schmidt sluit af: ‘We hebben een heel goed seizoen gehad, bijna 3...

Schmidt sluit af: ‘We hebben een heel goed seizoen gehad, bijna 3 prijzen gewonnen’

738
0

PSV heeft met het winnen van de KNVB-beker en de Johan Cruijff Schaal ene heel goed seizoen gehad. Dat is althans de mening van Roger Schmidt.

Na afloop van PEC Zwolle – PSV wist Schmidt vele vragen te beantwoorden en steeds zei de Duitse trainer dat PSV een heel goed seizoen heeft gehad. Wie af gaat op het aantal behaalde punten kan niet anders dan Schmidt gelijk geven. De club wist bovendien twee hoofdprijzen te veroveren. “Ik denk dat we een heel goed seizoen achter de rug hebben, ook in de Eredivisie”, reageerde Schmidt bij ESPN. “We sluiten af met een totaal van 81 punten, dat zijn er heel erg veel. Op een klein verschil na hebben we drie prijzen gewonnen”, schetst Schmidt het geheel rooskleuriger dan het in werkelijkheid is.

“Waarbij ik denk dat we op beslissende momenten een paar keer pech hebben gehad met de scheidsrechter. Maar daarover wil ik niet klagen, anders lijkt het of ik daar alleen de nadruk op wil leggen”, aldus een uitgesproken Schmidt.

PSV bleef in de titelstrijd lang in het spoor van Ajax, maar wist sinds woensdag dat het net als vorig seizoen genoegen moest nemen met de tweede plaats. Schmidt zag vele blessuregevallen voorbij komen. “Veel spelers waren moe na een lang seizoen en PEC deed er alles aan om na de degradatie eervol afscheid te nemen van de Eredivisie. Maar we waren toch in staat om te winnen. Ik ben trots op mijn spelers.”

Schmidt en PSV gaan dan ook in goede harmonie uit elkaar en dat weet Schmidt dan ook van harte te waarderen. “Ik zal altijd een heel goed gevoel blijven houden bij deze club en deze spelers. Het is ook belangrijk om op een prettige manier afscheid te nemen, dat heb ik in mijn trainerscarrière wel geleerd.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here