Home Nieuws Is Ruud van Nistelrooij te trots en tevreden na Arsenal – PSV?

Is Ruud van Nistelrooij te trots en tevreden na Arsenal – PSV?

340
0

PSV vertrekt zonder punten terug naar Eindhoven om te bezien of er volgende week meer in het vat zit tegen de koploper van Engeland.

Arsenal – PSV was vooral in de eerste helft geen leuke wedstrijd om naar te kijken. De tweede helft bood een beter kijkspel. De eerste helft was ver onder het niveau wat PSV kan brengen want aan de bal zakte de ploeg van Ruud van Nistelrooij eigenlijk door het ijs. Weliswaar produceerde Arsenal geen enkel schot op doel voor rust maar die statistiek mocht geen naam hebben gezien het beduidend zwak spelende PSV.

Uiteindelijk won Arsenal verdiend maar na afloop was er toch sprake van trots aan de kant van PSV. In gesprek met ESPN gaf Ruud van Nistelrooij namelijk aan dat een trots gevoel overheerste. “Maar tegelijk zie ik wel dat je niks meeneemt en dat had er wel ingezeten”, aldus Van Nistelrooij. “Natuurlijk is de verhouding duidelijk, maar op basis van de tweede helft ben ik heel erg tevreden. We waren toen veel beter aan de bal en kwamen ook onder hun druk uit. Helaas moeten we het nog wel afgeven, dat is wel zuur.”

Gevraagd werd wat er in de rust veranderd werd omdat PSV anders uit de kleedkamer kwam. Gezegd moet worden dat nog slechter uit de kleedkamer geraken dan de eerste helft het geval was, geen optie was. “We hebben het toen achterin anders neergezet ten opzichte van de druk die Arsenal gaf. Het werd toen moeilijker om druk op ons te krijgen en van daaruit konden we ook de middenvelders bereiken. We kwamen toen tot kansen en kwamen onder de druk uit.”

Van Nistelrooij was ook tevreden over de ontwikkeling die zijn ploeg heeft gemaakt. “Dit was natuurlijk geen misselijke tegenstander. Als je dan ziet wat voor niveau er gehaald wordt”, zei hij daarover. “Maandenlang hebben we een hoop tegengoals gehad. Nu speel je uit tegen Arsenal met voetbal wat af en toe zo snel gaat. Als je dan zo overeind blijft in de organisatie en in de afstanden. Dat is de basis en van daaruit kun je wedstrijden winnen. Je krijgt er maar één tegen. Met de drie mogelijkheden die je zelf krijgt in de tweede helft moet je er minstens eentje maken en dan heb je gewoon een punt”, aldus Ruud van Nistelrooij, die afsluit in de ‘als – dan’ theorie.

PSV maakt volgende week in eigen huis meer kans tegen de al gekwalificeerde ploeg van Arteta maar dan zal de ploeg van Ruud van Nistelrooij beter voor de dag moeten komen dan de start in het Emirates stadium. Al met al valt er zeker potentie en groei waar te nemen maar om nu trots te zijn op een minuut of 30 redelijk voetbal na zo’n belabberde eerste helft is wellicht een beetje teveel van het goede.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here