Home Nieuws Ronald Koeman op de Herdgang | Koeman adviseert Xavi Simons bij PSV...

Ronald Koeman op de Herdgang | Koeman adviseert Xavi Simons bij PSV te blijven

1139
0

Xavi Simons was zondagmiddag de grote aanjager tijdens PSV – Ajax in het Philips Stadion. De aanvallende middenvelder was een plaag voor de Amsterdamse ploeg van Johnny Heitinga.

Aandachtig toeschouwer Ronald Koeman weet zich allang niet meer te verbazen over Simons maar de bondscoach heeft wel een advies voor de 20 jarige vedette van dit PSV. Volgens Koeman is een transfer na dit seizoen nergens voor nodig.

Woensdag was Ronald Koeman te gast bij PSV, waar hij met Simons heeft gesproken over diens plannen. Op de Herdgang sprak Koeman met de topspeler. ‘Ik ben niet de aangewezen persoon om dat nu hier op tafel te leggen, maar natuurlijk praat je daarover. Dat zijn stappen die voor een speler enorm belangrijk zijn’, zei de bondscoach bij Studio Voetbal.

‘Ik schat Xavi wel in als een jongen die zijn keuzes heel goed afweegt. Het belangrijkste is gewoon dat hij gaat spelen, daar ontwikkel je je het beste van. Ik denk dus dat het goed is als hij gewoon nog een jaar bij PSV blijft’, is Koeman vol overtuiging. Koeman geniet van de ontwikkeling die Xavi Simons doormaakt. ‘Voor het Nederlands elftal zie ik hem nu met name als een man voor de linkerkant. Ik denk dat hij wel naar de nummer 10-positie kan toegroeien’, zei de bondscoach. ‘Maar voorlopig zie ik hem als linksbuiten.’

Rafael van der Vaart adviseerde Koeman niet zolang geleden nog om zijn team om Simons heen te bouwen. ‘Maar dat vond ik niet zo’n goeie tip’, lachte de bondscoach. ‘Ik denk dat het niet goed is om een jongen van negentien al dat kaartje om zijn nek te hangen bij het Nederlands elftal. Dat vond ik wel iets overdreven van Rafael. En dan zeg ik het nog netjes.’


Vorig artikelVan Nistelrooij onder de indruk van reactie Sangaré, Heitinga ziet ‘andere’ wedstrijd: ‘Er gebeurde iets’
Volgend artikelTrotse Ruud van Nistelrooij waakzaam voor reactie Ajax in de Kuip

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in