Home Nieuws Van Nistelrooij onder de indruk van reactie Sangaré, Heitinga ziet ‘andere’ wedstrijd:...

Van Nistelrooij onder de indruk van reactie Sangaré, Heitinga ziet ‘andere’ wedstrijd: ‘Er gebeurde iets’

4301
0

Ibrahim Sangaré is weer basisspeler onder Ruud van Nistelrooij. De Ivoriaan werd gepasseerd, kreeg rust en begon dus ook uitgerust aan de topper tegen Ajax.

Ruud van Nistelrooij is zeer te spreken over Ibrahim Sangaré na de gewonnen wedstrijd tegen Ajax. De Ivoriaanse middenvelder rechtte in de aanloop naar én tijdens de wedstrijd zijn rug, nadat hij vorige week was gepasseerd. De middenvelder toonde een goede reactie en was dominant aan de bal.

Sangaré kreeg zondag de voorkeur boven Erick Gutiérrez en stelde Van Nistelrooij en de PSV fans dus niet teleur. “Er gebeurt natuurlijk iets met een speler als je hem passeert, zeker met een speler die dat nooit heeft meegemaakt. Dan komt daar een reactie op”, zei van Nistelrooij.

Van Nistelrooij is veel bezig geweest met Sangaré, vertelt hij. “Je wil hem weer op dat topniveau krijgen, daarom doe je het ook. Niet om hem kapot te maken, daarvoor ben je geen coach. Ik vind het geweldig hoe hij is gaan reageren. Hij heeft een hoger niveau gehaald dan in de weken voordat ik hem passeerde. Dat is een compliment aan hem.”

Sangaré maakte tegen Ajax de negentig minuten vol en velde het middenveld van de Amsterdammers, die flink door het ijs zakten. Voor de wedstrijd sprak Van Nistelrooij al van een ‘fantastische’ trainingsweek van de Ivoriaan, die op de nominatie staat om na dit seizoen voor tientallen miljoenen te vertrekken. Aan de andere kant, de kant van de verliezers, bleek ook na afloop weer dat Ajacieden toch altijd wat anders naar verloren wedstrijden kijken.

Heitinga zag dat Ajax PSV in de kaart speelde met het spel dat er gespeeld wordt maar de beginnende trainer maakte zichzelf na afloop belachelijk door te stellen dat PSV het tempo uit de wedstrijd haalde na de 2-0. De ploeg van Ruud van Nistelrooij ging juist op de voor de tweede treffer en beef Ajax onder druk zetten.


Vorig artikelPerez licht ‘grappige PSV’er die niet zo heel goed kan voetballen’ uit in gewonnen topper
Volgend artikelRonald Koeman op de Herdgang | Koeman adviseert Xavi Simons bij PSV te blijven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in