Home Nieuws Trotse Ruud van Nistelrooij waakzaam voor reactie Ajax in de Kuip

Trotse Ruud van Nistelrooij waakzaam voor reactie Ajax in de Kuip

437
0

Na afloop van PSV – Ajax kreeg Ruud van Nistelrooij de vraag voorgelegd hoe hij zich voelde zo net na de gewonnen topper.

‘Goed’, zei de coach, waarmee hij de perszaal aan het lachen kreeg. Er zat wel degelijk veel verscholen in zijn korte antwoord. In gesprek met ESPN kreeg Ruud van Nistelrooij de vraag wat het verschil tussen beide ploegen was geweest. De trainer is hoe dan ook trots op de prestatie van zijn elftal.

“Ik kijk vooral naar onze wedstrijd. Stuk voor stuk waren wij klaar om te strijden en om alles te geven”, aldus Van Nistelrooij. “Ik ben trots op dit team vandaag. Ons plan hoef ik niet eens uit te leggen. Dat kon je met momenten ook zien. Ik ga daar ook niet bijdehand over doen. Ik ben gewoon trots op dit team hoe ze gestreden hebben.”

Van Nistelrooij was zeer te spreken over de speldiscipline van zijn ploeg. “Ajax is heel goed in balbezit, dat weten we. Ze voetballen makkelijk en dat moet je goed oplossen. Voor ons kwamen er ruimtes en dat wilden wij benutten. Maar zij hebben voorin ook veel dreiging. Dat hebben we achterin heel goed opgevangen in de samenwerking met Benítez.”

De trainer was niet verrast over de inbreng van Xavi Simons. “Daar heb ik al met hem over gesproken toen hij naar ons kwam. Ik sprak met hem over zijn snelheid en zijn omschakeling, over hoe sterk hij is. Hij vond dat zelf wel grappig, omdat weinig mensen het daar met hem over hadden. Daar is hij vanaf het begin al heel goed in.”

Gevraagd werd aan Van Nistelrooij of hij in de bekerfinale hetzelfde wedstrijdplan gaat hanteren. “We zullen heel goed gaan kijken naar dingen die nog beter moeten”, reageerde de trainer op de volgende wedstrijd tegen Ajax. “In de eerste helft waren we steeds heel snel de bal kwijt. Die moet je langer houden om meer in de bezetting te kunnen komen. Dat kan beter, dus daar gaan we naar kijken en zeker aan gaan werken”, aldus Ruud van Nistelrooij.


Vorig artikelRonald Koeman op de Herdgang | Koeman adviseert Xavi Simons bij PSV te blijven
Volgend artikelLuuk de Jong wijst naar unieke kwaliteiten en ‘uitstrekbeen’ Xavi Simons

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in