Home Nieuws Roger Schmidt relativeert ‘zakelijk spel’ na dertigste wedstrijd van het seizoen

Roger Schmidt relativeert ‘zakelijk spel’ na dertigste wedstrijd van het seizoen

256
0

PSV won woendagavond vrij eenvoudig van een beperkt Fortuna Sittard. De uitslag was een magere afspiegeling van het verschil in kwaliteit.

Toch hield het niet over wat PSV liet zien. Maar Roger Schmidt is een meester in relativeren. De Duitse oefenmeester kan in zijn analyse van een hemeltergend slechte wedstrijd alsnog een goede wedstrijd maken. In gesprek met ESPN gaf Roger Schmidt aan blij te zijn dat PSV gewonnen had. De Duitser wijst daarbij ook naar het groot aantal wedstrijden dat PSV al gespeeld heeft.

“We hadden het onszelf makkelijker kunnen maken en eerder kunnen scoren. Dan hadden we onszelf meer moeite bespaard omdat het dan al eerder beslist was geweest”, aldus Schmidt. “Maar we moeten niet vergeten dat dit al onze dertigste wedstrijd van dit seizoen is. Dan begrijp ik dat je niet altijd jouw beste wedstrijd kan spelen.”

Een aantal spelers speelde een erg matige wedstrijd. Schmidt werd gevraagd naar het spel van Yorbe Vertessen. “Hij heeft zijn best gedaan. Op een paar momenten had hij pech, maar dat heb je ook bij voetbal”, zo gaf hij aan.

Niet alleen met de overwinning was Roger Schmidt tevreden maar het duel tegen Fortuna betekende ook weer een wedstrijd waarin de nul werd gehouden. “We hebben de nul gehouden en spelers als Maximiliano Romero en Richard Ledezma hebben kunnen spelen”, zei hij daarover. “Het was voor ons een goede dag. Geen blessures en nu herstellen zodat we klaar zijn voor de laatste wedstrijden.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here