Home Nieuws Roger Schmidt, kandidaat-trainer bij Bayern maar ongewenst in Lissabon na problemen met...

Roger Schmidt, kandidaat-trainer bij Bayern maar ongewenst in Lissabon na problemen met Benfica-fans: ‘Dit kan zo niet doorgaan”

3230
0

Roger Schmidt staat er niet best op in Portugal. De Duitse coach bleek een jaar geleden een gevierd man zo tijdens en na de rondtour door de straten van Lissabon.

Schmidt werd na de behaalde landstitel alom gewaardeerd door media en fans maar dat vertrouwen brokkelde naar mate het huidige seizoen zich voltrok snel af. Schmidt en Benfica leverde met name in Europa wanprestatie na wanprestatie en de band tussen de aanhang en de trainer maar ook tussen de media en de trainer, verslechterde in rap tempo. Oorzaak dan wel oorzaken? Schmidt heeft een explosief karakter en botst regelmatig met alles en iedereen die anders denkend dan de Duitse coach is.

De situatie in Lissabon is op zijn zachts gezegd niet best te noemen. De kans dat Roger Schmidt na dit seizoen bij Benfica vertrekt wordt steeds groter. De Duitse oefenmeester is na het duel met Arouca, dat wel met 5-0 werd gewonnen, ingegaan op de vragen over zijn toekomst. Schmidt staat mede door protesten van de fans onder druk bij de Portugese topclub. Of anders gezegd, Roger Schmidt en een deel van de aanhang hebben grote problemen met elkaar. Schmidt heeft dan niet het karakter of misschien wel niet het karakter die brand te blussen. Nee, de Duitse trainer gooit olie op het vuur.

Is het het met een omweg uitspreken van een vertrekwens? Is het het kandidaat-trainerschap van FC Bayern München dat ervoor zorgt dat Roger Schmidt laat weten wel een beetje klaar te zijn in Lissabon? Mede door het mislopen van de titel, die naar stadgenoot Sporting Portugal ging, krijgt Schmidt kritiek van een deel van een deel van de aanhang. Schmidt gaat daar echter hard tegenin.

“Deze mensen krijgen veel te veel aandacht”, maakte Schmidt duidelijk na de wedstrijd tijdens de persconferentie. De Duitser is klaar met de protesten van de supporters en haalde nog maar eens hard uit richting dat deel van de fans. “Eén ding is duidelijk, in deze omstandigheden kun je geen kampioen worden. Dat is onmogelijk. Als mijn vertrek de oplossing daarvoor is, dan moet ik met de club in gesprek gaan.”

“Dit kan niet nog een seizoen zo doorgaan”, vervolgt Schmidt. “Aan de andere kant moeten we ons ook meer gaan focussen op de echte Benfica-supporters. Al die mannen, vrouwen, jongens, meisjes, grootvaders en grootmoeders die hun club blijven steunen. De vraag is hoe we iedereen weer achter ons kunnen krijgen”, aldus Roger Schmidt, die hard op weg is zichzelf onmogelijk te maken bij Benfica.

Dit seizoen wist de Portugese topclub uit Lissabon de titel niet te prolongeren. Sporting Portugal staat met nog één duel te spelen acht punten voor op Benfica. Schmidt heeft nog een contract tot medio 2026 bij de Portugezen dus er zal van weerszijden beweging moeten komen om van elkaar verlost te gaan raken.


Vorig artikelVerwijtende teksten alom | Ook PSV’s iconen vinden iets van het nieuwe uitshirt én van Peter Bosz
Volgend artikelDe Telegraaf | Vertrek aanstaande: ’45 à 50 miljoen euro schat ik’, ‘Ik zit dicht bij die 75’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in