Home Nieuws De Telegraaf | Vertrek aanstaande: ’45 à 50 miljoen euro schat ik’,...

De Telegraaf | Vertrek aanstaande: ’45 à 50 miljoen euro schat ik’, ‘Ik zit dicht bij die 75’

27696
0

De toekomst van de spelers die deze zomer onherroepelijk in de etalage van de internationale transfermarkt zullen komen te staan, is vrijwel dagelijks onderwerp van gesprek.

En dat in een fase dat het seizoen nog gaande is en het Europese Kampioenschap nog moet gaan beginnen. Het gaat natuurlijk over Joey Veerman en Johan Bakayoko, die beide voor een belangrijke zomer in hun carriere staan. Een goed Europees Kampioenschap on Duitsland betekent vrijwel zeker een onhoudbare uitgaande transfer naar een Europese topcompetitie. Toch zal er flink betaald moeten gaan worden door geïnteresseerde clubs want PSV zal voor de hoofdprijs gaan.

Valentijn Driessen denkt dat het allemaal niet zo’n vaart gaat lopen want De Telegraaf-criticaster stelt onomwonden vast dat Joey Veerman dit seizoen geen enkele keer wist te scoren in de Champions League. Dat telt, volgens Valentijn Driessen want daar kijken de clubs naar. Overigens heeft Driessen het niet helemaal bij het rechte eind want Veerman scoorde wel degelijk. In de thuiswedstrijd tegen Rangers FC nam Veerman een doelpunt voor zijn rekening. Driessen doelde feitelijk op de groepsfase van de Champions League.

Toch denkt men bij De Telegraaf dat Joey Veerman en Johan Bakayoko onhoudbaar zijn voor PSV. Beide spelers lijken deze zomer onhoudbaar voor PSV. Dat vertelt clubwatcher Jeroen Kapteijns van De Telegraaf. De PSV-watcher bespreekt ook de transfersommen die de beide internationals voor respectievelijk Nederland en Belgie moeten kunnen gaan generen.

“Vooral Bakayoko lijkt op weg naar de uitgang bij PSV na het kampioenschap. “Als er een bod komt dat ze kan bekoren, dan zal Bakayoko vertrekken”, voorspelt Kapteijns in Kick-off. “Ik denk dat hij moeilijk te behouden zal zijn, maar er zal zeker 45 à 50 miljoen euro op tafel moeten komen, schat ik”, aldus Kapteijns.

Dat is stukken minder dan het bedrag van 75 miljoen euro dat Aad de Mos in gedachten had. De Mos verkondigde zondagmorgen dat PSV zeker wel rond de 75 miljoen euro zou moeten kunnen gaan ontvangen. Het is wat aan de hoge kant, maar vooruit…Mochten FC Liverpool en/of Paris Saint-Germain de knip gaan trekken, kan het raar lopen.

“Dat was wel wat overdreven. Hij heeft voor een twintigjarige prima statistieken, maar hij had ook wel een periode dat het echt stukken minder was”, aldus Kapteijns over de genoemde 75 miljoen euro die De Mos in gedachten heeft. “Dat zullen de scouts ook wel gezien hebben. Ik denk als ze zo’n bedrag krijgen van 45 à 50 miljoen gaan krijgen, dat ze dan gewoon meewerken”, aldus Jeroen Kapteijns.

Ook Veerman maakt er geen geheim van dat hij openstaat voor een nieuw avontuur. “Joey Veerman is op een leeftijd dat dit het ideale moment is om te gaan cashen”, meent Kapteijns. “Ik denk dat ook hij heel lastig te behouden zal zijn, als daar 30 of 35 miljoen voor komt.” De Telegraaf-verslaggever vreest wel dat de creativiteit van Veerman gemist zal worden door PSV.

“Hij is een heel unieke speler, dus het is heel lastig. Misschien dat ze ook met dat idee de optie van Tillman hebben gelicht. Ik denk dat Bakayoko beter is op te vangen dan Veerman, die heel specifieke kwaliteiten heeft”, aldus Jeroen Kapteijns.

Aad de Mos blijft overigens bij het genoemde bedrag van 75 miljoen euro. De Mos kreeg maandag de nodige vragen in gesprek met het Eindhovens Dagblad. De Mos verklaarde in gesprek met de Eindhovense krant zijn visie op het geheel en stelt vast dat dit soort bedragen in Europa nu eenmaal betaald kunnen gaan worden voor Johan Bakayoko. “Ik zit heel dicht bij die 75 miljoen euro. Daar ben ik van overtuigd”, aldus De Mos, die aangeeft dat 70 miljoen euro realistisch is als er ook de nodige bonussen en doorverkooppercentages worden bedongen.


Vorig artikelRoger Schmidt, kandidaat-trainer bij Bayern maar ongewenst in Lissabon na problemen met Benfica-fans: ‘Dit kan zo niet doorgaan”
Volgend artikelTelegraaf-journalisten Driessen en Verweij: Reis PSV-selectie naar Ibiza kan niet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in