Home Nieuws Verwijtende teksten alom | Ook PSV’s iconen vinden iets van het nieuwe...

Verwijtende teksten alom | Ook PSV’s iconen vinden iets van het nieuwe uitshirt én van Peter Bosz

3197
0

Een nieuw seizoen, een nieuw uitshirt. Zo gaat het al sinds jaar en dag. Echter is er dit jaar, dus richting volgend seizoen, veel meer discussie dan voorgaande jaren.

Het nieuwe uitshirt wordt dan ook bijzonder slecht ontvangen door de achterban van de club en dat mag ook best bijzonder worden genoemd. Het is jaren geleden dat de reacties zo negatief te noemen zijn. Het leidde zelfs tot heuse protesten. Zondag werd er zelf een heus protest toonbaar gemaakt in het uitvak in Sittard. Het leidde vandaag, daags na Fortuna Sittard – PSV, ook tot kritieken van enkele van PSV’s iconen.

Clubiconen Willy en René van de Kerkhof zijn niet alleen niet te spreken over de uitbeurt in Sittard maar de broers moeten ook niets hebben van het nieuwe uitshirt. PSV kwam op de voorlaatste speeldag niet heel goed voor de dag in de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard maar de beide clubiconen Willy en René van de Kerkhof storen zich niet alleen het teleurstellende 1-1 gelijke spel, maar ook aan het nieuwe uitshirt. ‘Foeilelijk’, zo luidt het oordeel van de gebroeders.

“Als dit een voorbode is van hoe er in dit shirt gevoetbald gaat worden dan kunnen we het schudden”, klaagt Willy enigszins overdreven in de Willy en René Podcast van Omroep Brabant. “Het is zo lelijk dat het bijna weer mooi wordt.”

Dat de broers soms flink kunnen uithalen is algemeen bekend maar die status maken ze wat betreft het uitshirt meer dan waar. Wat broer René betreft droeg PSV het tenue voor de eerste én meteen ook laatste keer. “PSV moet deze fout gewoon inzien en zeggen: dit gaan we dus niet doen. En dan verminken ze ook nog het logo. Dat moet gewoon rood-wit zijn”, klinkt het eensgezind als een vorm van een verwijt richting de club.

Het nieuwe uitshirt is op basis van enige historie tot stand gekomen. Het betreft een ode aan het testbeeld dat Philips heeft ontworpen. “Belachelijk”, vindt Willy. “Wat moeten voetballers van nu met een testbeeld uit 1950? En Philips maakt zelf geeneens televisies meer”, klinkt het mopperend.

Over het spel in Sittard waren de broers ook niet te spreken. “PSV speelde lichtzinnig. Ze hadden zeker het huldigingsfeest nog in de benen,” zegt René. Willy zat in het stadion en begreep deze keer weinig van coach Peter Bosz. De beginopstelling stuit de broers tegen de borst, blijkt uit hun mening over de opstelling. “Waarom begon hij met allemaal andere spelers? Je kunt beter met je basis beginnen en dan in de tweede helft gaan wisselen”, klinkt het verwijtend richting Bosz.


Vorig artikelVIDEO | Zweedse media verwachten bod PSV op achttienjarig toptalent van IFK Göteborg
Volgend artikelRoger Schmidt, kandidaat-trainer bij Bayern maar ongewenst in Lissabon na problemen met Benfica-fans: ‘Dit kan zo niet doorgaan”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in