Home Nieuws Reactie uit Sevilla na loting tegen PSV: ‘Als Philips Stadion klinkt, staan...

Reactie uit Sevilla na loting tegen PSV: ‘Als Philips Stadion klinkt, staan de haren overeind’

4412
0

Sevilla FC en het Philips Stadion zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat heeft als oorzaak de eerste wint van de Europa League in het jaar 2006.

Maandagmiddag bepaalde de loting dat PSV en Sevilla FC elkaars wegen zullen gaan kruisen. De loting is goed ontvangen in zowel Eindhoven als in de stad in Andalusië. Monchi, algemeen directeur bij Sevilla, heeft zich inmiddels ook uitgelaten over de Europa League-loting.

“Eindhoven is een historische stad in de geschiedenis van Sevilla. Telkens wanneer de naam van het Philips Stadion klinkt, gaan onze haren overeind staan, want daar begon het huwelijk met deze competitie”, zegt Monchi op de website van de Spaanse club. Sevilla won in het Philips Stadion de UEFA Cup-finale tegen Middlesbrough in 2006 met 4-0.

Monchi stelt vast dat PSV in februari een lastige opgave gaat worden. “Fysiek is PSV erg sterk en ze zijn in een geweldige vorm op dit moment”, zegt de algemeen directeur, die hoog opgeeft van Ruud van Nistelrooij. “Met hem hebben ze een geweldig seizoen in de Eredivisie en de Europa League. Met een goed collectief niveau en belangrijke spelers die de kwaliteit van het team bepalen.”

“We weten wel dat ze een zeer gewaagde tegenstander zijn en dat het moeilijk zal zijn om door te komen. In dit nieuwe format is het niveau erg hoog. Een Barcelona – Manchester United zou een halve finale van de Champions League kunnen zijn en een Sevilla – PSV zou de finale van de Europa League kunnen zijn”, aldus Monchi over de twee wedstrijden tussen PSV en Sevilla.


Vorig artikelHans Kraay waarschuwt Marcel Brands: ‘Liverpool meldt zich in januari voor Cody Gakpo’
Volgend artikelTien Premier League-clubs in de Arena op de tribune voor Cody Gakpo, ook Chelsea sluit zich aan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in