Home Nieuws Ramalho blij met eerlijke Bosz en beseft: ‘Foutjes heb ik af en...

Ramalho blij met eerlijke Bosz en beseft: ‘Foutjes heb ik af en toe gemaakt, ziet er slecht uit’

2124
0

André Ramalho bevindt zich inmiddels in zijn laatste contractjaar bij PSV en zijn toekomst is op dit moment nog in het ongewisse.

Trainer Peter Bosz sprak zich meermaals al openlijk uit over de Braziliaanse mandekker en Bosz is geregeld lovend over Ramalho, die hij veelvuldig een echte verdediger noemt.Op zijn beurt heeft de Braziliaan de afgelopen week zestig jaar geworden Bosz.

Met name de eerlijkheid van de trainer kan Ramalho erg waarderen. Bosz geeft inderdaad geregeld toe dat Ramalho kleine foutjes maakt, om vervolgens meteen naar de meerwaarde van de Braziliaan te wijzen. Ramalho waardeert de trainer van PSV enorm.

“Hij is goudeerlijk en vertelt gewoon wat hij wil en vindt. Daar kun je het mee eens zijn of niet, maar hij heeft ook een duidelijke visie. Afgelopen zomer heeft de coach ook precies gezegd wat het plan was en dat er aan het einde van de transferperiode nog iemand gehaald zou worden. Ik ben nooit bang geweest om mijn plek te verliezen, mede door het vertrouwen van de trainer. Dat wil ik de rest van dit seizoen graag terugbetalen”, zegt Ramalho tegen het Eindhovens Dagblad.

André Ramalho is zelf ook van mening dat hij dit seizoen niet altijd even stabiel is in zijn spel De Duitse centrale verdediger Bella-Kotchap heeft tot op heden mede ingegeven door blessures nog niet kunnen laten zien wat hij waard is maar los van de blessure van de Duitser is het nog maar de vraag of Bella-Kotchap Ramalho wel uit de basis zou hebben gespeeld. De verschillen zijn klein te noemen maar Ramalho heeft veel meer ervaring, kunnen we gerust concluderen.

Ramalho zegt tegen zowel het Eindhovens Dagblad als tegen het Algemeen Dagblad dat hij baalt van de fouten die hij tot op heden wist te maken. “Foutjes heb ik af en toe gemaakt en daar baal ik zelf het hardst van. Mis je voorin een kans, dan wordt dat vaak wat minder uitgelicht. Als je achterin direct betrokken bent bij een tegengoal, ben je vaak kwetsbaar voor commentaar. Zo werkt het voetbal nu eenmaal.”

Ramalho beseft ook dat zijn fouten uitgelicht worden maar daar heeft hij wel een duidelijke mening over. “Ik weet dat analisten er met beelden voor kunnen zorgen dat je er slecht uitziet. Alleen kun je van iedere speler wel een compilatie maken waardoor hij slecht of goed lijkt. De waarheid is vaak genuanceerder”, aldus Ramalho, die zaterdagavond in Enschede normaal gesproken gewoon weer in de basisopstelling zal verschijnen, ondanks enkele fysieke ongemakken afgelopen week.


Vorig artikelGrootse complimenten voor PSV TV na bezoek aan Belgische nationale ploeg
Volgend artikelPeter Bosz uitgesproken na Oranje-optreden Schouten: ‘Hij is veel te kritisch aangepakt’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in