Home Nieuws Peter Bosz uitgesproken na Oranje-optreden Schouten: ‘Hij is veel te kritisch aangepakt’

Peter Bosz uitgesproken na Oranje-optreden Schouten: ‘Hij is veel te kritisch aangepakt’

424
0

Peter Bosz kan zich niet vinden in alle kritieken die Jerdy Schouten over zich heen kreeg na de interland tegen Ierland.

In de eerste helft liep het iets minder aan de zijde van Schouten, die voor zijn doen een lager percentage aan geslaagde passes kon overleggen dan te dien gebruikelijk. De media inclusief commentator van de wedstrijden tegen de Ieren, Jeroen Grueter, benoemde al tijdens de wedstrijd het percentage geslaagde passes van Jerdy Schouten.

Peter Bosz blijkt daar iets van te vinden, zo bleek vrijdagmiddag tijdens het persmoment op De Herdgang. Bosz gaf aan dat hij altijd even kort gaat zitten met spelers die bij het Nederlands Elftal actief zijn geweest. Bosz vindt alle kritiek aan het adres van Schouten overdreven.

Jerdy Schouten kon bij het Nederlands elftal niet helemaal voldoen aan de hoge verwachtingen, stelden analisten en journalisten na afloop van de interlandperiode vast. Peter Bosz is het er geenszins mee eens en liet dat vrijdagmiddag dan ook merken.

“Ik vind dat mensen hem veel te kritisch hebben aangepakt”, reageert Bosz op de persconferentie in aanloop naar de Eredivisie-kraker tegen FC Twente. “Maar dat is misschien alleen maar goed. Als je niet gewend bent dat hij ook een bal kan verspelen, dan snap ik het. Maar zo negatief heb ik het zeker niet gezien.”

Bosz vertelt dat hij om tafel heeft gezeten met Schouten. “Ik vind de kritiek overdreven.” Bosz twijfelt er niet aan dat de middenvelder meekan in Oranje. “Normaal gesproken is het Nederlands elftal het hoogste niveau dat er is in Nederland. Ik denk dat wij daar dicht tegenaan schuren”, doelt Bosz op het niveau dat PSV wekelijks weet te bereiken.


Vorig artikelRamalho blij met eerlijke Bosz en beseft: ‘Foutjes heb ik af en toe gemaakt, ziet er slecht uit’
Volgend artikelPremier League of MLS: Mexicaanse journalist sluit transfer Hirving Lozano niet uit: ‘Als het goed is voor iedereen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in