Home Nieuws Puntenverlies in Friesland vooral gevolg van verkeerde keuzes

Puntenverlies in Friesland vooral gevolg van verkeerde keuzes

9
0

Het resultaat in Friesland mag met recht een domper worden genoemd. De scheidsrechter speelde een dubieuze rol maar het is te makkelijk om te wijzen naar het arbitrale trio. Het nieuwe puntenverlies is vooral te wijten aan verkeerde keuzes op cruciale momenten.

Aanvoerder De Jong constateerde eerder al waar het pijnpunt ligt. “We moeten zorgen dat we scherp blijven, ook op elkaar. Als we iets willen presteren, moet alles daarvoor wijken. Want gezien de kansenverhoudingen hadden we hier drie punten moeten pakken. De remise in Heerenveen was duidelijk een gevolg van het veelvuldig maken van verkeerde keuze’s. Het is te eenvoudig om steeds naar Brenet te wijzen, van Brenet is tenslotte bekend dat de beste jongen hopeloos faalt en ieder niveau mist om te kunnen presteren bij een topclub. De missers van Lestienne zijn duidelijk voorbeelden van verkeerde keuzes en het missen van ritme. “Maxime komt in de positie dat hij kan scoren, dat is goed, maar hij moet wel de rust bewaren en die ballen netjes in de hoek prikken’, zegt Luuk de Jong. “Nu zie ik jongens soms ballen geven waar geen idee achter zit. Wij willen graag voetballen, maar dan moet iedereen wel de juiste keuzes maken. Blijven bewegen, elkaar opties geven, ballen spelen met een idee. Dat mis ik wel een beetje. Natuurlijk hebben we veel doelpunten ingeleverd ten opzichte van vorig seizoen, maar nu zullen andere jongens moeten opstaan.”

Vrije trap Bruma onzinnig

Jeffrey Bruma speelde een redelijke partij en gold als stabiele factor in de defensie. Laten we hopen dat deze ontwikkeling zich doorzet als de ervaring van Moreno aan de defensie wordt toegevoegd. “We begonnen gezapig”, zei de verdediger zondagochtend bij De Tafel van Kees. “We zijn de kampioen en moeten tonen dat we willen winnen. Dat heb ik gisteren niet gezien bij iedereen. Daar mag Cocu terecht boos over zijn. Natuurlijk is Heerenveen een lastige tegenstander, zeker in een uitwedstrijd. We hebben ook gezien dat het aardig lastig was. We hadden ook een aantal goede kansen, het spel ging op en neer”, aldus Bruma, die over zijn eigen optreden wel tevreden was. “Het was persoonlijk gezien wel een degelijke pot, meer ook niet”, sprak Bruma met recht. “Maar ik win liever en speel zelf minder dan dat we punten verspelen terwijl ik goed speel. Want we geven nu gewoon twee punten weg”.
Waar Bruma absoluut niet tevreden over mag zijn is zijn onzinnige vrije trap 10 minuten voor tijd op de rand van de 16 meter. De verdediger heeft niets van een goede technische vrije trap in de benen en beschikt al helemaal niet over de techniek om een vrije trap om de muur heen te krullen. Het gemis van Depay laat zich op z’on moment zeker voelen. Op die positie had Bruma met zijn schotkracht ten allen tijden moeten kiezen voor een directe harde trap recht vooruit. Dat leek de enige kans op een doelpunt in plaats van de half zachte trap zonder idee, die Bruma als niet specialist produceerde.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here