Home Nieuws ‘PSV volkomen verbijsterd’ | Duitse media gooien alles op straat: Bayern heeft...

‘PSV volkomen verbijsterd’ | Duitse media gooien alles op straat: Bayern heeft terugkoopoptie op Tillman van 35 miljoen euro

75455
0

Opnieuw nieuws rond Malik Tillman en opnieuw groot nieuws. Vanuit Duitsland worden verschillende nieuwe feiten gemeld, die bij PSV tot verbijstering leiden.

Althans, dat meldt het Eindhovens Dagblad. Duitse media laten ons terugdenken aan eerdere constructies rond Xavi Simons, PSV en Paris Saint-Germain. Ook. die constructies kwamen op straat te liggen. Vrijdag werd bekend dat PSV een grote slag heeft geslagen door Malik Tillman definitief over te nemen van FC Bayern München. Eerder gaf Earnie Stewart al aan dat FC Bayern München een grote club is met veel macht, waarmee de technische baas van PSV duidelijk wilde maken dat er altijd wel een bepaalde vorm van macht rond Malik Tillman zou kunnen blijven hangen vanuit het oogpunt van FC Bayern bekeken.

Die eerdere uitspraak lijkt realiteit te zijn geworden want Bayern Munchen heeft een terugkoopoptie van 35 miljoen euro op Malik Tillman bedongen, zo bevestigt het Eindhovens Dagblad. PSV is ‘volkomen verbijsterd’ dat dit nieuws nu op straat ligt, meldt PSV-watcher Rik Elfrink over de onverwachte gang van zaken. De journalist van het Eindhovens Dagblad meldt ook dat het medium PSV Medium de informatie over de terugkoopoptie openbaar gemaakt heeft. Dat lijkt inderdaad te kloppen, hoewel onze informatie is dat er ook vanuit Duitsland wel degelijk inhoudelijk gelekt is over de afspraken tussen PSV en FC Bayern München.

Vrijdag werd duidelijk dat PSV zijn koopoptie op Tillman gelicht heeft, waardoor de Amerikaan nu officieel speler van PSV is. Al snel daarna doken er vanuit Duitsland geruchten over een terugkoopoptie op. Het Eindhovens Dagblad weet dat dit nieuws klopt en meldt daar het volgende over: Bayern München kan Tillman voor 35 miljoen euro terugkopen, zo klinkt het. De optie kan pas over twee jaar, in het kalenderjaar 2026, worden gelicht. Kortom, hoe het ook zit en wat de inhoud van de koopoptie op Tillman ook in mag houden, het is allemaal niet zo spannend te noemen. PSV heeft immers een speler van formaat aan zich gebonden en dat mag met recht een uitstekende en tegelijk grote transfer worden genoemd.

Bij PSV is men niet te spreken over de gang van zaken omdat er duidelijke afspraken zijn gemaakt tussen beide directies. De club maakt in ieder geval niet de fout door te blijven ontkennen zoals John de Jong dat twee jaar geleden deed. Op de vraag of Paris Saint-Germain nog enige macht had in het contract van Xavi Simons bleef de liegende John de Jong ‘nee’ zeggen in gesprek met Arno Vermeulen van de NOS.

PSV is nu na het uitlekken van dit nieuws zelfs ‘volkomen verbijsterd’, doordat het met de directie van FC Bayern Munchen had afgesproken om niet te lekken over clausules en bedragen. Dat is dus blijkbaar toch gebeurd.


Vorig artikelMensenhandel is PSG niet vreemd | Parijse club vindt Xavi Simons niet goed genoeg maar stelt transfersom vast op 100 miljoen euro
Volgend artikelPSV naar Sittard | Verwachte opstelling in nieuwe uitshirt in ‘protestwedstrijd’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in