Home Nieuws PSV naar Sittard | Verwachte opstelling in nieuwe uitshirt in ‘protestwedstrijd’

PSV naar Sittard | Verwachte opstelling in nieuwe uitshirt in ‘protestwedstrijd’

4566
0
Fletcher Wellness-Hotel Sittard

PSV reist zondagmiddag als nieuwe landskampioen af naar Sittard in de jacht op een belangrijk record. De ploeg van Bosz heeft zeer zeker nog iets om voor te spelen.

Na alle festiviteiten richt de club zich weer op een nieuwe competitiewedstrijd, te weten in Sittard tegen de plaatselijke trots Fortuna Sittard. De ploeg van trainer Buijs draait een prima seizoen maar mag ook na de nodige festiviteiten van de afgelopen dagen geen probleem vormen voor het huidige PSV.

PSV treedt in Sittard aan in de nieuwe en reeds veel besproken uitshirt, die niet bepaald goed worden ontvangen. Het nieuwe uitshirt met ons inziens een fris ontwerp, valt zelfs slechts bij het gros van de achterban. Het geheel valt dusdanig slecht dat er zondagmiddag een heuse protestactie op touw wordt gezet door een deel van de fans, die absoluut niet te spreken zijn over met name het logo op het nieuwe uitshirt. het logo hoort in de kleuren rood en wit op het shirt geborduurd te zijn en niet in welke andere kleur dan ook.

Daar kan en mag een ieder uiteraard anders over denken, het is maar net wat je zoal bezig houdt. De aangekondigde protestactie van een aantal groeperingen vallen dan juist ook weer slecht bij een ander deel van de fans, dat stelt dat als er gemopperd wordt op kleuren van logo’s, diezelfde fans dan voortaan ook in de kleuren rood en wit naar het stadion dienen te komen in plaats van in het zwart of wit, zoals afgelopen zondag het geval bleek te zijn. Nogmaals, het is maar net wat je zoal bezighoudt.

Peter Bosz houdt zich uiteraard totaal niet bezig met de discussies rond het nieuwe shirt maar richt zich op de opstelling voor het duel in Sittard. Bosz jaagt met zijn spelers op het aloude Eredivisierecord en zal dat in eerste instantie met Mauro Júnior als linksback gaan doen.

“Mauro Júnior is de eerste man op die positie en Patrick van Aanholt de tweede”, zei Bosz op zijn laatste persconferentie. De Braziliaan zal dus op linksback starten en naast hem lijken André Ramalho, Olivier Boscagli en Jordan Teze de defensie te vormen. Op het middenveld gaat Bosz voor de bekende namen met Jerdy Schouten, Joey Veerman en Guus Til.

In de aanval ligt direct nog een belangrijk doel voor PSV. Luuk de Jong is nog altijd in strijd met Vangelis Pavlidis voor de topscorerstitel. Johan Bakayoko gaf eerder al aan dat hij de spits met assists wil helpen aan die mooie prijs en dat mag de Belg dan ook zondag laten zien. Het duo wordt gecomplementeerd door Malik Tillman, van de Amerikaan werd vrijdag bekend dat hij officieel tot 2028 bij PSV blijft.

Peter Bosz bevestigde op de persconferentie voorafgaand aan het duel met Fortuna Sittard dat Luuk de Jong donderdag alweer heeft meegetraind en normaal gesproken kan spelen in Sittard. Volgens Bosz zijn de spelers alweer bijgekomen van de festiviteiten van de afgelopen dagen. “Het was onvoorstelbaar om te zien en moeilijk om er één ding uit te lichten. Er was zoveel blijdschap. Ook die rit op de platte kar was fantastisch”, aldus Peter Bosz over de feestelijke dagen.

Verwachte opstelling PSV in Sittard: Benítez; Teze, Boscagli, Ramalho, Mauro Junior; Schouten, Veerman, Til; Bakayoko, De Jong, Tillman.


Vorig artikel‘PSV volkomen verbijsterd’ | Duitse media gooien alles op straat: Bayern heeft terugkoopoptie op Tillman van 35 miljoen euro
Volgend artikelRust rond PSV ondanks ‘lekkende’ Bayern-directie, Stewart goed voorbereid op uitgaande transfers: ‘Lijstjes klaar als er iemand vertrekt’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in