Home Nieuws Mensenhandel is PSG niet vreemd | Parijse club vindt Xavi Simons niet...

Mensenhandel is PSG niet vreemd | Parijse club vindt Xavi Simons niet goed genoeg maar stelt transfersom vast op 100 miljoen euro

9728
0

FC Barcelona wil heel veel maar kan heel weinig. Red Bull Leipzig kan heel veel en wil heel veel. En Paris Saint-Germain?

Die club vindt Xavi Simons gewoon niet goed genoeg en ziet de speler als handelswaar, precies zoals Manchester City clubs als Troyes en Girona gebruikt om spelers te kunnen verhandelen. Het verschil is dat Paris Saint-Germain deze handelswijze niet onder de naam van aanverwante clubs inzet maar in samenwerking met andere vergelijkbare clubs. En dus zijn Paris Saint-Germain en Red Bull Leipzig vrienden van en vrienden met elkaar.

In Duitsland gaat het dezer dagen volop over de toekomst van Xavi Simons. De aanvaller, gehuurd van Paris Saint-Germain lijkt weinig trek te hebben in een terugkeer naar Parijs en dus broedt Leipzig op een nieuwe overeenkomst met de Parijse club, waar opnieuw twijfels zijn over een langer verblijf dan wel terugkeer van Xavi Simons naar de Franse hoofdstad. Het is tijd voor nieuwe sterren in Parijs maar de Franse club lijkt simpelweg geen toekomst te zien in Xavi Simons.

Maar de voormalig PSV’er kan nog altijd wel veel geld opbrengen en dus treedt de factor mensenhandel weer op want Xavi Simons is tegelijkertijd wel degelijk veel geld waard. Nog altijd. FC Barcelona denkt inmiddels ook weer aan een toekomst van Xavi Simons in Catalonie maar zou volgens Franse media een enorm bedrag moeten betalen om Simons over te nemen van Paris Saint-Germain. Mocht PSG hem opnieuw willen verhuren, dan heeft Simons volgens Spaanse media als Mundo Deportivo en Sport een afspraak met Paris Saint-Germain staan dat hij zelf kan bepalen voor welke club hij gaat spelen.

Barcelona zou op de achtergrond al werk maken van de komst van Simons maar Franse media melden dat in dat geval alleen huur een optie is omdat Paris Saint-Germain zo’n honderd miljoen euro voor een definitieve overname van Simons wenst te ontvangen. En dat is nu precies waarom Paris Saint-Germain Xavi Simons terugkocht van PSV. Xavi Simons is omgeven door contractuele afspraken en belangen tussen tal van clubs. Het is een vorm van mensenhandel, die Xavi Simons eigenlijk niet toekomt gezien zijn grote capaciteiten.

Xavi Simons en Paris Saint-Germain gaan in ieder geval vóór het Europese Kampioenschap een beslissing nemen over de toekomst van de aanvaller. Dat meldt de Italiaanse transferjournalist Fabrizio Romano. De Franse topclub, die Simons vorig jaar terugkocht van PSV, lijkt dan toch niet van plan om Simons te verkopen komende zomer.

Volgens Romano ligt een nieuw verhuur het meest voor de hand. FC Barcelona, RB Leipzig én meerdere Premier League-clubs zouden Xavi Simons wel willen huren van Paris Saint-Germain. Ondertussen meldt het Franse medium RMC Sport dat Xavi Simons niet staat te springen om terug te keren naar Parijs. Waarom? Hoogstwaarschijnlijk voelt Xavi Simons ondertussen ook wel dat zijn eigenlijke werkgever hem eigenlijk niet goed genoeg vindt en meer als handelswaar ziet dan als toekomstig basisspeler in het Parc des Princes.


Vorig artikelBevestiging: Mauro Júnior eerste linksback, Stewart heeft de lijstjes gereed en wijst naar Xavi Simons
Volgend artikel‘PSV volkomen verbijsterd’ | Duitse media gooien alles op straat: Bayern heeft terugkoopoptie op Tillman van 35 miljoen euro

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in