Home Nieuws PSV lijkt meest furieus van de 18 Eredivisieclubs: ‘We kunnen het niet...

PSV lijkt meest furieus van de 18 Eredivisieclubs: ‘We kunnen het niet meer uitleggen aan de mensen’

557
0

PSV moet opnieuw de vele fans en sponsoren minimaal drie weken teleurstellen na het nieuwe onverwachte kabinetsbesluit van afgelopen vrijdag.

PSV is net als de overige Eredivisieclubs erg verrast over het nieuwe besluit van de overheid maar niettemin moet de club door en dat betekent voorbereidingen treffen om alles in goede banen te laten verlopen. Daar hoort ook bij dat de achterban opnieuw een teleurstellende mededeling te verwerken krijgt en dat zint PSV bepaald niet. Gerbrands licht toe wat de clubs zo furieus maakt, al moet gezegd worden dat PSV van de 18 Eredivisieclubs het minst te spreken lijkt over de nieuwe maatregelen. Ook binnen Sparta Rotterdam is de teleurstelling groot te noemen, viel gisteren te lezen in verschillende media.

Toon Gerbrands was erg verrast door het nieuws vanuit Den Haag. “We hebben allerlei maatregelen genomen. Ze wilden graag dat al die mensen in het stadion kwamen, zodat we ze konden controleren op QR-codes en testbewijzen. Anders gingen ze overal in cafés en thuis zitten. Het was makkelijker te managen.”

Gerbrands gaat verder en legt de vinger op de zere plek. “Voor ons gevoel waren we een deel van de oplossing. Als we heel veel dingen niet goed doen, dan snap ik het. Maar op het moment dat het OMT-advies het niet zegt, de cijfers goed zijn en wij als betaald voetbal ons werk doen, is dit zuur.”

PSV is net als een meerderheid van de profclubs voor het uitstellen van wedstrijden tot 4 december, zodat die duels alsnog op een later tijdstip met publiek kunnen worden gespeeld. Volgens het AD en De Telegraaf zal dat er niet van komen, al neemt de KNVB pas woensdagochtend een definitief besluit. Er is namelijk geen zekerheid dat er na 4 december wel met publiek gespeeld kan worden. Ook Toon Gerbrands wilde nog niet op de zaken vooruit lopen.

“Ze praten nu over compensatieregelingen om toch iets te kunnen doen. Maar ik weet niet hoe dat gaat uitpakken. Het is voor ons een heel complexe situatie. Ik kan het ook niet uitleggen aan de mensen”, doelt Gerbrands op de communicatie richting de achterban.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here