Home Nieuws Toon Gerbrands haalt opnieuw uit naar KNVB en raadpleegt RvC lid Klaas...

Toon Gerbrands haalt opnieuw uit naar KNVB en raadpleegt RvC lid Klaas Dijkhoff: ‘Dan ben je gewoon te laat’

1060
0

De KNVB was afgelopen weekend alles behalve tevreden over de gang van zaken rond de nieuwe maatregelen die toeschouwers verbieden in de stadions.

De komende drie weken is het weer zover en zullen de stadions leeg moeten blijven. Het zint de clubs niet maar ook de KNVB niet. Namens PSV is Toon Gerbrands op zijn beurt weer niet tevreden met het werk van de KNVB en Eredivisie CV. De algemeen directeur van de club ziet dat de lobby van het betaald voetbal naar de politiek niet op orde is en benoemd de pijnpunten.

Door de nieuwe coronamaatregelen blijven de stadions de komende weken leeg en dat is een hard gelag voor alle clubs. “We hebben geen antwoord gekregen op de vraag waarom de stadions dicht moeten”, vertelt Gerbrands bij PSV TV. “Dat betekent dat we onze lobby als betaald voetbal niet voor elkaar hebben.”

De ontevreden bestuurder wijst naar de bond als medeschuldige: “We hebben een aantal topmensen bij de KNVB en de Eredivisie CV, die dit als belangrijkste dossier bij zich zouden moeten hebben”, gaat Gerbrands verder. “Jarenlang hebben we dat niet voor elkaar gehad.”

“Klaas Dijkhoff zit bij ons in de raad van commissarissen. Met hem heb ik hier ook over gesproken. Hij geeft aan dat je echt je best moet doen en een relatie moet opbouwen. Als er nu iets gebeurt, regelen we allemaal calls en kijken we wat we nog kunnen herstellen. Dan ben je gewoon te laat”, concludeert Gerbrands onomwonden. “Klaas helpt ons wel met hoe het allemaal werkt, maar we zullen zelf ons werk moeten doen. Hij zei afgelopen weekend dat we óók nu te laat waren. De weken en maanden ervoor moet je hieraan werken en dat hebben we niet op orde”, aldus een teleurgestelde Toon Gerbrands.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here