Home Nieuws Eredivisieclubs twijfelen aan standpunt PSV inzake uitstel omwille van groot blessureleed

Eredivisieclubs twijfelen aan standpunt PSV inzake uitstel omwille van groot blessureleed

2094
0

In een online vergadering van de KNVB en alle Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie clubs hebben diverse bestuurders het woord gericht tot de KNVB maar het lijkt geen effect te hebben gesorteerd.

Er zal gewoon moeten worden doorgespeeld de komende drie weken. En dat er de komende weken gewoon wordt gespeeld in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie, kon op begrip van bijna alle clubs rekenen. PSV en Sparta Rotterdam heten de clubs te zijn die tegen doorspelen zijn na de video-call die dinsdag door de KNVB was georganiseerd.

Meerdere media waaronder Voetbal International weten te melden dat het Sparta van Henk Fraser en directeur Manfred Laros van de Kasteelclub middels een betoog om uitstel vroegen. Met name de gemiste inkomsten waren voor Sparta een reden om voor uitstel te pleiten. Sparta mist inkomsten uit thuiswedstrijden en lijkt niet zonder deze inkomsten de maand december tegemoet te kunnen treden. Ook Toon Gerbrands pleitte zoals eerder al bekend werd voor het stilleggen van de competitie voor de komende drie weken.

Echter ontstaat er daar ook meteen een knelpunt bij de andere clubs omdat PSV dit zou voorstellen als gevolg van de vele blessures waar de selectie van Roger Schmidt momenteel mee te kampen heeft. Verschillende basisspelers waaronder Cody Gakpo en Noni Madueke kunnen de komende weken nog niet in actie komen voor PSV. Het lijkt op lichte twijfel en daarmee weerstand van de andere clubs te stuiten. Opvallend is ook te noemen dat maar liefst 17 van de 18 aanvoerders van de Eredivisieclubs pleiten voor doorspelen van de competitie. Het is niet bekend welke aanvoerder van welke club juist weer tegen heeft gestemd.

Uit het onderzoek van de KNVB bleek dat het uitstellen van de competities bijzonder moeilijk is. Vrijwel alle clubs toonden begrip voor de aanpak en de houding van de voetbalbond. Alleen PSV bleef ‘vol onbegrip achter’. Gerbrands legde dinsdag ook bij PSV TV uit waarom er volgens hem niet moet worden doorgespeeld. De KNVB hakt woensdag definitief de knoop door. Later meer.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here