Home Nieuws PSV én PSV-fans reageren na zware straf KNVB: ‘We hoeven dat lelijke...

PSV én PSV-fans reageren na zware straf KNVB: ‘We hoeven dat lelijke uitshirt een keer minder te zien’

1532
0

Een ronduit zware straf voor de club na de harde maatregelen vanuit Zeist.

PSV moet het hoe dan ook in de eerste uitwedstrijd van het nieuwe Eredivisie-seizoen stellen zonder supporters, zo heeft de aanklager betaald voetbal maandag bepaald. Algemeen directeur Marcel Brands reageert namens PSV begripvol op de zware maatregel.

Wat is er precies voorgevallen? De supporters van PSV zijn collectief gestraft naar aanleiding van de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen op 25 april. Het officieuze kampioensduel van de ploeg van Peter Bosz werd in de slotfase ontsierd door vuurwerk vanuit het uitvak. De grandioze galavoorstelling eindigde in 0-8 maar met iets meer precizie was een score van 0-10 of 0-11 ook mogelijk geweest.

PSV zegt op de clubsite het voorval te ‘betreuren’. “Het was een geweldige galavoorstelling van ons team, maar helaas werd deze in de slotminuten overschaduwd door het vuurwerk van onze supporters”, aldus Marcel Brands namens PSV. De aanklager betaald voetbal deed PSV vervolgens een schikkingsvoorstel. Brands: “We hebben de schikking geaccepteerd, want de feiten waren overduidelijk. We moeten met z’n allen voorkomen dat dit nogmaals gebeurt voordat de gevolgen nóg erger zijn.”

Het is nog niet bekend wie de eerste tegenstander wordt van PSV op vreemde bodem. Het conceptprogramma van de Eredivisie wordt volgende week bekend en is daarna mogelijk nog onderhevig aan verschillende wijzigingen. Een supporter ziet in ieder geval een bijkomend voordeel in de sanctie van de KNVB getuige onderstaande reactie. De supporter, overduidelijk geen fan van het nieuwe uitshirt, stelt vast dat er in dat geval één uitwedstrijd minder naar het nieuwe uitshirt gekeken hoeft te worden. Het gros van de PSV-fans kan zich overigens wel vinden in de sanctie van de KNVB.


Vorig artikelVoormalig PSV’er, vaak bekritiseerd, opnieuw in beeld bij Ajax: ‘Een logische transfer’
Volgend artikelEen pracht EK lonkt voor ‘subliem’ PSV-duo: ‘Hij gaat de sensatie van dit EK worden bij Oranje’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in