Home Nieuws Voormalig PSV’er, vaak bekritiseerd, opnieuw in beeld bij Ajax: ‘Een logische transfer’

Voormalig PSV’er, vaak bekritiseerd, opnieuw in beeld bij Ajax: ‘Een logische transfer’

8877
0

Ajax-Watcher Mike Verweij denkt dat Ajax zich gaat versterken met een speler die enkele jaren geleden bij PSV reserveaanvoerder was.

Het gaat over Pablo Rosario, die bij PSV enkele jaren geleden vaak werd bekritiseerd en zelfs weleens werd uitgefloten. Het is duidelijk dat de Amsterdamse club oren lijkt te hebben naar de komst van de middenvelder van OGC Nice, de club van de huidige trainer van Ajax.

Het aantal tegendoelpunten bleek vorig seizoen alle kanten op te gaan en daar wil de Amsterdamse clubleiding iets aan gaan doen. Wat dat betreft zou Pablo Rosario een verdedigend slot op de deur kunnen gaan zijn voor het nieuw te formeren Ajax. En dus denkt Ajax-watcher Mike Verweij van De Telegraaf dat komende transferzomer Pablo Rosario een heus transfertarget voor de Amsterdamse kan zijn.

Verweij stelt zelfs vast dat een transfer naar Ajax ‘een logische transfer’ voor Pablo Rosario kan zijn gezien de Amsterdamse behoeften en het verleden van de middenvelder. Rosario werkte immers afgelopen seizoen samen met trainer Francesco Farioli bij OGC Nice en zou hem dan achterna gaan.

“Vaak zie je dat trainers een aantal spelers meenemen naar hun nieuwe club”, zegt presentator Pim Sedee bij de podcast Kick-off van De Telegraaf. “Bij OGC Nice speelt Rosario. Dat zou een logische keuze zijn. Volgens mij was hij ook een van de bepalende spelers onder Farioli”, stelt Verweij.

“Hij kent de Eredivisie en heeft bij Ajax in de jeugd gespeeld. Hij is ook een Nederlandse speler, dus ik kan me voorstellen dat hij meegaat”, aldus de Ajax-watcher over de voormalige PSV, die in Eindhoven vaak werd bekritiseerd omwille van diens vaak ‘veilige spel’ naar achteren. Rosario bevond zich in het PSV van Roger Schmidt geregeld in situaties waarin er voor de veilige oplossing naar achteren werd gekozen in plaats van vooruit. Het leverde geregeld gemor en gemopper op de tribunes op van het Philips Stadion.

Rosario speelde eerder in de jeugdopleiding van de Amsterdammers. In 2014 vertrok hij naar Almere City, waar hij zijn doorbraak beleefde als profvoetballer. Hierna maakte hij de stap naar (Jong) PSV. Hier werd hij na twee seizoenen een vaste waarde voor PSV 1. PSV verkocht Rosario in de zomer van 2021 na vijf seizoenen PSV aan OGC Nice voor een kleine zes miljoen euro.


Vorig artikelEerste namen concreet in beeld, naam ‘bekende’ van Earnie Stewart valt
Volgend artikelPSV én PSV-fans reageren na zware straf KNVB: ‘We hoeven dat lelijke uitshirt een keer minder te zien’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in