Home Nieuws Een pracht EK lonkt voor ‘subliem’ PSV-duo: ‘Hij gaat de sensatie van...

Een pracht EK lonkt voor ‘subliem’ PSV-duo: ‘Hij gaat de sensatie van dit EK worden bij Oranje’

1987
0

Pech voor Teun Koopmeiners zoals Marten de Roon enkele weken ook al niet de gelukkigste Oranje-speler bleek te zijn.

Beide Atalanta-spelers hebben geregeld last van blessures. Ronald Koeman heeft veel vertrouwen in het Atalanta-duo, waarvan De Roon inmiddels al een definitieve afvaller te noemen is. Er is echter nog een ander duo wat weleens hoge ogen kan gaan scoren op het aanstaande Europese Kampioenschap voetbal in Duitsland. Natuurlijk wijzen we naar Joey Veerman en Jerdy Schouten.

Ronald Koeman lijkt dan ook langzaam te gaan bewegen richting beide middenvelders. Bewegen in de zin dat een basisplaats voor beide middenvelders dichter- en dichterbij komt. Met een niet topfitte Frenkie de Jong en een niet topfitte Teun Koopmeiners kan Ronald Koeman ook niet anders want ook met een topfitte Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners zitten zowel Joey Veerman als Jerdy Schouten dicht tegen een basisplaats aan.

Voor Willy van de Kerkhof kan het niet snel genoeg gaan want Van de Kerkhof vindt dat Jerdy Schouten altijd moet spelen bij het Nederlands elftal. Het clubicoon van PSV zou de 27-jarige controleur dan ook boven ploeggenoot Joey Veerman verkiezen, laat hij desgevraagd weten in Studio Oranje.

Van de Kerkhof heeft een duidelijke voorkeur voor het middenveld. Mocht de keuze van Van de Kerkhof afhangen, is het simpel. “Schouten, absoluut. Ik vind überhaupt dat Schouten iedere wedstrijd moet spelen. Dat is zo’n belangrijke speler voor je elftal. Maar dat zal Koeman ook wel in de gaten hebben”, zegt de oud-international bij Studio Oranje.

Van de Kerkhof gaat zelfs nog een stapje verder. “Ik heb er wel goede hoop op dat Schouten de sensatie gaat worden van dit EK. Ja, dat gaat hij wel worden. Ik vind dat we een goed elftal hebben, met een goede coach. Ik heb hoge verwachtingen van het Nederlands elftal, in ieder geval dat we bij de laatste vier komen”, klinkt het enthousiast.

Ook Valentijn Driessen ziet een vaste basisplaats voor Joey Veerman al langere tijd zitten. De criticaster van De Telegraaf kent steeds meer twijfels over Frenkie de Jong en zijn vaak geringe dadendrang.


Vorig artikelPSV én PSV-fans reageren na zware straf KNVB: ‘We hoeven dat lelijke uitshirt een keer minder te zien’
Volgend artikelPOLL | Joey Veerman is niets minder dan de afgevallen Frenkie de Jong

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in