Home Nieuws PSV directie wordt geprezen | Bosz past bij PSV, titel lonkt en...

PSV directie wordt geprezen | Bosz past bij PSV, titel lonkt en ‘vijf, zes nieuwe spelers’

2936
0

De aanstaande aanstelling van Peter Bosz is bij het gros van de achterban meer dan goed ontvangen.

Het grootste deel van de fans van de club is erg content met de komst van de trainer, die staat voor een bepaalde manier van voetballen. Dat geldt ook voor de clubiconen Willy en Rene van de Kerkhof.

“Ik denk dat Bosz een heel goede keuze is van het management van PSV”, zegt Willy in het radioprogramma Weekend op Omroep Brabant. “Dat mag ook wel een keer gezegd worden. Hij is een van de weinige Nederlandse coaches die op dit moment beschikbaar was en ook een die past bij een club zoals PSV”, wijst Willy complimenteus naar de directie van de club.

Hij heeft er vertrouwen in dat Bosz PSV weer eens het landskampioenschap kan bezorgen. In de zomer van 2024 is het immers alweer zes jaar geleden dat PSV landskampioen was. Bij zijn vorige clubs Heracles, Vitesse, Dortmund, Bayer Leverkusen en Olympique Lyon wist Bosz geen kampioenschap binnen te halen maar het betreffen ook geen clubs waar normaal gesproken wel landstitels behaald worden. Bij PSV hoopt Bosz voor het eerst de landstitel te veroveren en die doelstelling is zeer realistisch te noemen.

Het spel van PSV zal drastisch gaan veranderen maar dat zien de broers van de Kerkhof wel zitten. “Dit wordt een lichte cultuurshock”, zegt Willy daarover. “Maar we willen allemaal toch graag aanvallend voetbal zien?’

Volgens hem hoeft de speelstijl van Bosz niet te botsen met de wens om weer eens kampioen te worden. “Je wordt kampioen door meer goals te maken dan je er tegen krijgt”, wijzen de broers kritisch naar de defensie.

“Iedere trainer heeft noten op zijn zang. Hij zal niet de sleutel van de kluis krijgen, maar hij moet wel wat versterking krijgen. Dan is het even wikken en wegen wat de mogelijkheden zijn. Iedere trainer gaat kijken: wat hebben we bij PSV, wat acht ik wenselijk en wie wil ik erbij houden? Ik denk dat daar de meeste gesprekken over gegaan zijn”, wijst men naar de lange week van gesprekken tussen PSV en de aangestelde trainer.

Gaat er dan heel veel veranderen of kan Bosz iets met de huidige groep spelers? “Niet een hele sloot spelers, maar ik denk wel een stuk of vijf, zes”, klinkt het over het te verwachten aantal wijzigingen


Vorig artikelChampions League wedstrijden PSV live bij Veronica
Volgend artikelToptalent Isaac Babadi bij 50 beste talenten ter wereld: ‘De nieuwe Ihattaren, we vielen van onze stoel’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in