Home Nieuws PSV aanhang is volledig klaar met Pablo Rosario: ‘Reddeloos verloren’

PSV aanhang is volledig klaar met Pablo Rosario: ‘Reddeloos verloren’

8333
0

Pablo Rosario is tegenwoordig verworden tot reserve aanvoerder en mocht bij afwezigheid van Denzel Dumfries zelfs met de band om de arm het veld betreden.

Het doet pijn aan de ogen, het is niet om aan te gluren en het past gewoon niet. Pablo Rosario is geen PSV voetballer en al helemaal geen aanvoerder dan wel boegbeeld. Wel is de middenvelder uit Almere een alleraardigst persoon en een beschaafde voetballer. Maar dat is niet wat de PSV graag willen zien.


Ook Roger Schmidt had er zondagavond schoon genoeg van en haalde Rosario in de rust uit zijn elftal. De wissel was opmerkelijk te noemen want je aanvoerder haal je niet zomaar naar de kant. En zeker niet als diezelfde speler met de regelmaat van de klok omschreven wordt als ‘toplevel player’.

De start van Pablo Rosario bij PSV was voortvarend te noemen. Mark van Bommel zag het helemaal zitten in de tot dan toe prima spelende Rosario. Zelfs Ronald Koeman volgde in de rij der enthousiastelingen en selecteerde Rosario voor Oranje. Achteraf bezien is dat een lachertje gebleken. In de goede zin van het woord welteverstaan want geen enkele PSV fan heeft de intentie de eigen spelers af te vallen. Toch gebeurd het met de regelmaat van de klok dat Rosario door de eigen fans beschimpt wordt. De laatste speler die dat overkwam was Adam Maher, die niet geheel toevallig dezelfde flegmatieke houding als Rosario heeft.

De kritieken zijn op enkele uitzonderingen na inmiddels massaal geworden. Rosario kende een prima start onder Schmidt maar prima spel betekent nog altijd niet dat je jezelf goed weet te ontwikkelen. En slechter dan in de periode onder van Bommel en Faber kon Rosario niet spelen. Dus, tel uit die winst.

De snoeiharde kritieken aan het adres van Rosario zijn meer dan terecht. De beste jongen kende zijn hoogtepunt in de Champions League thuiswedstrijd tegen Internazionale door prachtig diagonaal de bal de hoek in te jagen. Na dat moment leek de ommekeer zijn intrede te hebben gedaan en zorgt de sympathieke middenvelder alleen maar voor irritatie onder het gros van de PSV aanhang. Kort gezegd zorgt Rosario voor heel veel irritatie en wekt hij louter ergernissen op. Op sociale media is het niet meer te overzien wat Rosario op zich afgevuurd krijgt.

Cabaretier en fanatiek PSV-fan Rob Scheepers was deze week te gast bij Voetbal International en haalt feitelijk hard uit naar de middenvelder. Scheepers vindt dat Pablo Rosario exemplarisch was voor de beleving die PSV tegen Heerenveen toonde. Vrijwel alle geledingen van de PSV achterban zijn helemaal klaar met de prestaties van Pablo Rosario. Dat geldt dus ook voor PSV prominent en cabaretier Rob Scheepers.

‘Bij afwezigheid van aanvoerder Denzel Dumfries is Pablo Rosario de aanvoerder. Hij kan best een prima blok vormen en ballen afpakken, maar de gelatenheid die hij tentoonspreidt als speler zal hem nooit de status van een aanjager opleveren. Hij zal best wel zijn kilometers maken en af en toe een fantastische bal geven. Ik heb het dus niet over de voetballer, maar de uitstraling waarmee hij in het veld staat: als dat de man is die de rest moet aanjagen, dan ben je reddeloos verloren’, aldus een kritische Scheepers.

Marco Timmer van VI vult Scheepers aan: ‘Het gebeurt ook niet vaak dat een aanvoerder in de rust gewisseld wordt. In dit geval deed Roger Schmidt het wel om duidelijk een signaal af te geven.’


Facebook Comments