Home Nieuws Philipp Mwene op weg naar Duitsland, Bundesliga-club meldt zich bij PSV

Philipp Mwene op weg naar Duitsland, Bundesliga-club meldt zich bij PSV

2773
0

Philipp Mwene lijkt PSV te gaan verlaten. De verdediger uit Oostenrijk staat in de belangstelling van Bundesliga-club FSV Mainz 05.

Dat melden zowel aldus Voetbal International als het Eindhovens Dagblad. Het Duitse FSV Mainz 05 wil de Oostenrijker graag kopen. Een mogelijke transfer hangt wel af van de komst van transfertarget Sergiño Dest. PSV richt inmiddels vol de pijlen op Dest, die ook multifunctioneel inzetbaar is.

Dest geldt op dit moment als een belangrijke kandidaat voor de rechtsbackpositie en Mwene mag alleen weg als de Amerikaan daadwerkelijk naar Eindhoven komt. Een huur met een optie tot koop zou nu op tafel liggen in de gesprekken met Dest, die weet dat PSV zeer concreet voor hem is. De bal ligt bij de speler en zijn management, waar FC Barcelona juist in de wachtkamer zit om zijn vertrek te bevestigen.

Mwene werd door PSV twee seizoenen geleden transfervrij overgenomen van Mainz. Mwene had altijd meerwaarde voor PSV 73 officiële wedstrijden voor de club. Met Mwene aan boord won twee keer de KNVB Beker en drie keer de Johan Cruijff Schaal. De verdediger geldt als multifunctioneel en haalde vrijwel altijd een voldoende. Mwene zakte nimmer door de ondergrens en is voor PSV een belangrijke kracht gebleken.

Enkele weken gaf Mwene nog aan dat hij geenszins een vertrekwens heeft deze zomer en dolgraag de landstitel wil veroveren met PSV. De concrete interesse van zijn vorige werkgever doet Mwene waarschijnlijk toch besluiten voor een terugkeer te kiezen. Zo staat er dus ook defensief nog heel wat te gebeuren de komende dagen en weken.

De verdediging leek lange tijd in tact te blijven maar nu volgen er toch de nodige verschuivingen, waar Peter Bosz met het topfit worden van Olivier Boscagli in feite een nieuwe centrale verdediger tot zijn beschikking heeft. Op de rechtsbackpositie heeft Jordan Teze tot nu toe de voorkeur gekregen van trainer Peter Bosz maar ook daar lijkt nu verandering in te gaan komen.

PSV heeft ook nog Shurandy Sambo onder contract staan, wat een vertrek van Mwene juist weer kan versnellen PSV wil drie opties houden op de rechtsbackpositie, waarvan voor één speler geldt dat hij multifunctioneel dient te zijn en op beide vleugels uit de voeten kan. Mwene mag alleen vertrekken als Dest van FC Barcelona overgenomen kan worden.


Vorig artikelSpaanse media én management Dest bevestigen concrete interesse PSV, verdediger was al ploeggenoot van Vranckx
Volgend artikelLiverpool meldt zich bij zaakwaarnemer Johan Bakayoko, ‘PSV kan grote biedingen tegemoet zien’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in