Home Nieuws Overwinning op Bodø/Glimt cruciaal, Noorse club kent ongekend track record in thuiswedstrijden

Overwinning op Bodø/Glimt cruciaal, Noorse club kent ongekend track record in thuiswedstrijden

1047
0

PSV wenst donderdagavond de kater van het missen van Champions League-voetbal weg te spoelen, alsmede de zeperd tegen FC Twente naar de achtergrond te spelen.

De fans zijn uiteraard benieuwd of er een zogenaamde reactie volgt na de ongekend zwakke prestatie in Enschede. PSV speelt donderdagavond de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Europa League tegen het Noorse Bodø/Glimt. Een ploeg die ook zo haar reputaties heeft en vooral in thuiswedstrijden flink kan uithalen. PSV is helaas opnieuw niet geheel fit voor de eerste groepswedstrijd. Zo mist de ploeg sterkhouder Luuk de Jong. Deze wedstrijd komt voor De Jong te vroeg maar naar nu blijkt mist de aanvoerder nog drie wedstrijden komende weken.

Hoe dan ook, PSV moet winnen van de Noren. De aanvoerder is zeker niet de enige afwezige. Zo zijn Noni Madueke, Mauro Júnior, Olivier Boscagli, Marco van Ginkel en Fredrik Oppegard ook niet beschikbaar voor trainer Ruud van Nistelrooij. Of er nog steeds sprake is van een blessurespook zal moeten blijken maar feit is dat er nog steeds opvallend veel blessures te melden zijn.

Tegen de Noren moet PSV zorgen voor een goede opening van het Europese seizoen na de eerdere exit tegen Rangers FC. In uitwedstrijden presteert de Noorse tegenstander vrij matig maar thuis kent de club een ongekend trackrecord. Bodø/Glimt pakte in de laatste dertien Europese thuiswedstrijden steeds de overwinning en heeft in Noorwegen een doelsaldo van maar liefst 40 doelpunten voor en 4 doelpunten tegen.

Volgens de trainer van de Noren komt dat met onder meer door de geografische ligging van de club in het noorden van het immense land. Boven de poolcirkel speelt de club haar thuiswedstrijden. PSV lijkt met de Noren te gaan uitmaken wie met Arsenal meegaat richting de knock-out-fase, waardoor een overwinning donderdag cruciaal is om niet meteen achter de feiten aan te lopen.


Vorig artikelPSV is niet Europa-proof
Volgend artikelRuud van Nistelrooij verwacht donderdagavond een reactie, een defensieve reactie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in