Home Nieuws Ruud van Nistelrooij verwacht donderdagavond een reactie, een defensieve reactie

Ruud van Nistelrooij verwacht donderdagavond een reactie, een defensieve reactie

1330
0

PSV scoort er in thuiswedstrijden tegen tegenstanders die minder kwaliteit herbergen geregeld stevig op los. Van Nistelrooij is terecht trots op het makkelijk en vele scoren.

Defensief is het duidelijk een ander verhaal. Met tegenstander FK Bodø/Glimt in de Europa League, volgt er donderdagavond een interessante wedstrijd. De Noren scoren in uitwedstrijden juist minder dan in thuiswedstrijden maar het blijft een Europees treffen. Hoe reageert PSV na de zeperd in Enschede en kan de ploeg eindelijk eens de nul houden?

Ruud van Nistelrooij verwacht een reactie van zijn ploeg na de teleurstellende nederlaag tegen FC Twente op zaterdag. De reactie van de ploeg zal vooral met de defensie te maken hebben want hoe PSV de beide doelpunten tegen FC Twente cadeau wist te geven, was weerzinwekkend te noemen.

Van Nistelrooij blikte woensdag alvast vooruit op het Europese duel bij het gebruikelijke persmoment. FK Bodø/Glimt wist het afgelopen seizoen te stunten in Europa, waardoor PSV de boel niet kan onderschatten. “Ik schat ze hoog in. Ik denk dat ze zichzelf in de vorige Europese campagne op de kaart hebben gezet. AZ uitgeschakeld in de achtste finale, de beroemde 6-1 wedstrijd tegen Roma”, zegt Van Nistelrooij tegen de Telegraaf.

FC Twente – PSV is geweest maar kan niet zomaar naar de vergetelheid worden gebracht. “Het team wil verder, wil dingen beter doen en kijkt ook kritisch naar zichzelf. De reactie in de tweede helft was alvast iets, maar achteraf gezien te weinig”, geeft Van Nistelrooij toe. “We hebben nu ook een mooie pot om het weer te laten zien. Je bent prof en dan ga je kijken wat er mis is gegaan. Het is nog nooit voorgekomen, dat een team alles wint. Je loopt altijd wel een keer tegen een zeperd aan. Daarvan moet je leren.”

Over de defensie zegt de trainer: “Ik vind dat we te veel doelpunten tegen krijgen. Daarin zijn we kwetsbaar. Het doel is uiteindelijk om wedstrijden te winnen. Daarbij helpt het om zo min mogelijk goals tegen te krijgen. Dat is een aandachtspunt”, besluit Van Nistelrooij.


Vorig artikelOverwinning op Bodø/Glimt cruciaal, Noorse club kent ongekend track record in thuiswedstrijden
Volgend artikelAnalisten hard voor ‘niet-kampioenskandidaat’ PSV: ‘Gakpo en Veerman kunnen het niet aan’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in