Home Nieuws Ongewone uitspraken over Ibrahim Sangaré: ‘Zo’n speler is niet PSV-waardig’

Ongewone uitspraken over Ibrahim Sangaré: ‘Zo’n speler is niet PSV-waardig’

12783
1

Dat niet iedereen een groot fan van Ibrahim Sangaré is, is bekend maar dat de Ivoriaan niet goed genoeg is voor PSV, is een zelden gehoorde uitspraak.

Woensdagavond werd bekend dat Ibrahim Sangaré in de nadrukkelijke belangstelling staat van Nottingham Forest. De Engelse club is eind deze maand tegenstander van PSV op de jaarlijkse open dag.

Er is al maanden de nodige belangstelling voor de Ivoriaanse middenvelder maar tot op heden werd er nog niet doorgepakt. Daar kijkt voormalig PSV-watcher Frank van den Muijsenberg dat bepaald van op.

“Ik begrijp dat wel”, zegt Van den Muijsenberg in de Heet van de Herdgang-podcast van het Eindhovens Dagblad. “Ik ken de man niet en het lijkt me een ontzettend aardige jongen. Maar een speler die per wedstrijd vijf keer een bal over de zijlijn speelt, vind ik niet PSV-waardig”, is Van den Muijsenberg hard voor de Ivoriaan.

“Ik heb zelden kunnen bespeuren waarom Sangaré nu zo’n potentiële topspeler is. Hij heeft een aura van een belangrijke speler en dat komt, denk ik, door zijn fysiek en zijn positie. Ik vind het een beetje een chaoot”, klinkt het.

“Timmy Simons gaf ook alle balletjes breed. Hij was aanvoerder, maar bij een opstootje schoot Dzsudzsák op de scheidsrechter af, terwijl Simons op het middenveld stond”, vergelijkt Van den Muijsenberg, die een weerwoord krijgt van Rik Elfrink.

“Ik vind hem dus wel een topspeler, maar het probleem is dat hij teveel is gaan geloven dat hij zelf de diepe bal moet geven. Hij is teveel gaan geloven dat hij de spil van het elftal is”, stelt Elfrink vast.

Ibrahim Sangaré werd recent uitgeroepen tot de beste voetballer van Ivoorkust en dat wordt je niet zomaar natuurlijk. De Ivoriaan is zeer zeker in potentie een absolute topspeler maar kent tot op heden nog iets teveel pieken en dalen. De grootste clubs van Europa hebben Sangaré op de radar staan maar pakken nog niet door. Dat heeft niets met de kwaliteiten van de balafpakker te maken maar meer met de huidige situatie op de transfermarkt, waarbij tal van clubs pas later in de window doorpakken. Gezien de kwaliteiten van de middenvelder valt in de toekomst niet uit te sluiten dat een rol als centrale verdediger ook prima zou passen.

Elfrink licht zijn woorden verder toe. “Als hij in de absolute top zichzelf heel dienend als breker opstelt, dat hij mee kan. Maar dan moet hij wel écht die rol pakken. De bal veroveren en ook meteen weer inleveren. Bij PSV is teveel gaan ontstaan dat hij het spel moet gaan dragen. En dat kan hij niet. Maar in het spel zonder bal is hij van wereldklasse”, aldus Elfrink.


Vorig artikelVoormalig ploeggenoot over Noa Lang: ‘Dat is de grootste misvatting over hem’
Volgend artikelVan der Doelen haalt ouderwets uit: ‘Ik wil best benadrukken wat voor kutclub ik dat vind’

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in