Home Nieuws Van der Doelen haalt ouderwets uit: ‘Ik wil best benadrukken wat voor...

Van der Doelen haalt ouderwets uit: ‘Ik wil best benadrukken wat voor kutclub ik dat vind’

49087
0

Recht door zee en altijd direct en eerlijk. Dat is een korte omschrijving over Björn van der Doelen.

Als de oer-PSV’er en clubman in hart en nieren iets vindt van zaken rondom PSV of over de club zelf, uit hij dat ronduit open en eerlijk. Dat zijn soms scherpe uitspraken voer voor de media zijn, deert hem soms wel en soms ook niet. Van der Doelen kan er namelijk stevig van balen dat zijn uitspraken zonder pardon overgenomen worden door tal van media en websites, waaronder PSV Inside.

Daar kunnen we ons zeker iets bij voorstellen maar de uitspraken van de oud-PSV’er zijn nu eenmaal vaak interessant te noemen en tegelijkertijd soms prikkelend en uitdagend. En daar houden we allemaal van, niet waar?

Deze week haalde Van der Doelen eens stevig uit naar Paris Saint-Germain. PSV heeft nog altijd geen definitieve zekerheid of het volgend seizoen ook kan beschikken over Xavi Simons omdat de middenvelder ‘gewoon’ al maanden twijfelt.

Ook PSV-watcher Marco Timmer kan niet aanduiden waar de toekomst van de PSV’er ligt. Is Björn van der Doelen het getreuzel van Simons zo langzamerhand ook ontzettend beu aan het worden? ‘Doelen’ haalt in ieder geval genadeloos hard uit naar de mogelijk toekomstig werkgever van Simons, Paris Saint-Germain.

“Er is, as we speak, nog steeds geen duidelijkheid. Ieder moment kan duidelijk worden dat hij vertrekt, of dat hij bij PSV blijft”, vertelt Timmer in de Vakantiespecial van de Skiete Willy Podcast.

“De signalen zijn dat hij blijft, maar ik heb ook signalen gekregen dat dat nog helemaal niet zo zeker is. Dus het kan beide kanten opvallen.

Van der Doelen reageert: “En dan? Gaat ‘ie terug naar Paris Saint-Germain? Want dan wil ik nog wel even benadrukken wat voor kutclub ik dat vind. Wat ik zou doen als ik hem was? Misschien wacht hij nog op wat er defensief bijkomt, want die jongen wil Champions League spelen en kampioen worden. Maar ik zou sowieso nog een jaartje blijven.”

“Hij heeft vorig jaar een erg goed seizoen gehad en wij hebben allemaal een goed gevoel over het voetbal wat volgend jaar voor ons ligt”, gaat Doelen verder. Ook komt de clausule van Simons natuurlijk ter sprake. “6 miljoen euro is natuurlijk geen geld. Alles in verhouding zettend, maar dat is een fooi.”

Van der Doelen wijst Simons op de onrust. “Ik weet niet wat het idee van PSG is, maar die jongen leest toch ook de kranten? Het rommelt heel erg in Frankrijk, met al die opstanden en toestanden in die banlieues allemaal. Het is een puinhoop. Het vreten is er kut, het is er smerig, Parijs is sowieso een kutstad en PSG is een kutclub. Eindhoven daarentegen… Daar kun je prima eten en heb je ook niet zoveel keuze. Geen keuzestress. Het is klein en lekker overzichtelijk”, besluit Van der Doelen zijn geheel eigen visie op Paris Saint-Germain.


Vorig artikelOngewone uitspraken over Ibrahim Sangaré: ‘Zo’n speler is niet PSV-waardig’
Volgend artikelBrugge aanvaller baalt van transfer Noa Lang naar PSV: ‘Hij gaat van hele grote waarde zijn voor PSV’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in