Home Nieuws Nadert het afscheid? ‘PSV zit in mijn hart, voor altijd’

Nadert het afscheid? ‘PSV zit in mijn hart, voor altijd’

2676
0

Ongekend populair is hij, Érick Gutiérrez. De Mexicaanse strijder die opnieuw een basisplaats lijkt te hebben veroverd in het elftal van Ruud van Nistelrooij.

Vorige week stond hij ineens weer geposteerd in de basisopstelling. De Ivoriaan Sangaré voldeed even niet aan de verwachtingen van Ruud van Nistelrooij en dus kon hij gaan zitten. Het betekende weer eens de revival van Guti. De Mexicaan wisselt de basis af met de bank maar toch is hij trots het PSV shirt te mogen dragen.

In gesprek met het Eindhovens Dagblad blikt hij terug op bijna 5 jaar PSV. In Eindhoven voelt hij zich als een vis in het water maar mogelijk nadert er toch een afscheid van de club en de stad waar zijn kinderen werden geboren. Ondanks dat hij niet altijd een basisplaats heeft is Érick Gutiérrez blij dat hij afgelopen zomer zijn contract bij PSV verlengde.

“Deze stad betekent heel veel voor me en niet alleen vanwege het voetbal”, aldus Gutiérrez. “Mijn kinderen zijn nu drie en vier jaar oud, hier geboren en helemaal gewend aan de omgeving. Het is voor altijd de plek waar mijn grootste geluk de eerste stappen in het leven zette.”

Guti geniet ervan als hij door de supporters wordt toegezongen in het Philips Stadion. “Zoiets geeft me extra kracht, natuurlijk. Ik sta niet op een positie waar je elke week kunt opvallen met de mooiste doelpunten, maar moet het vaak van andere dingen hebben. Als onze supporters dat oppikken, maakt me dat gelukkig. We moeten elke wedstrijd voor hen vechten.”

Of hij na dit seizoen nog voor PSV speelt, is een vraagteken. “Ik ben hier straks vijf jaar en de club zit in mijn hart, voor altijd”, zegt hij daarover. “Als er aanbiedingen komen, bekijk ik die rustig met mijn zaakwaarnemer en is het ook belangrijk wat PSV wil. Eerst wil ik nog zes prachtige weken op het veld beleven”, aldus Guti.


Vorig artikelBetrokken bij 22 doelpunten | Topfitte Veerman wordt aangepakt in de gym
Volgend artikelDit is het forse PSV aandeel in 2 tickets CL, ondanks dramatische uitbeurten in Lissabon, San Sebastián en Sevilla

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in