Home Nieuws Betrokken bij 22 doelpunten | Topfitte Veerman wordt aangepakt in de gym

Betrokken bij 22 doelpunten | Topfitte Veerman wordt aangepakt in de gym

2406
0

PSV is zondagmiddag na jaren weer eens te gast op De Dijk in Volendam. De ploeg van Ruud van Nistelrooij kruist de wegen van de promovendus.

Dat het geen makkelijks klus gaat worden is een vanzelfsprekendheid want PSV presteert moeizaam in uitwedstrijden en FC Volendam verloor al vanaf de winterstop geen wedstrijd meer. De ploeg van Jonk is anders gaan spelen en doet dat met 5 verdedigers in de laatste lijn in plaats van vier verdedigers. De onrust aan De Dijk ten spijt maar de bestuurlijke perikelen hebben gen invloed op de prestaties van het eerste elftal.

Voor Joey Veerman wordt het zondag een speciale dag. De middenvelder is nog regelmatig te vinden het stadion van zijn jeugdclub maar zal nu met PSV zijn dorpsgenoten tegemoet gaan treden. Veerman is nog maar 1,5 jaar PSV maar maakt op alle vlakken nog flinke stappen voorwaarts, zegt hij tegen de Telegraaf. Veerman is een speler die uiteenlopende reacties oproept. Er zijn PSV fans die stellen dat de middenvelder nog veel beter kan en moet maar er zijn ook fans die stellen dat Veerman niet al teveel toevoegt aan het spel van PSV.

Veerman kan de kritiek prima dragen en hij haalt er zijn schouders over op. “Zolang mijn cijfers alleen maar de lucht ingaan, ben ik tevreden. Dan mogen de mensen verder zeggen wat ze willen. Mijn statistieken gaan vooruit als je het hebt over gecreëerde kansen, maar bijvoorbeeld ook wat betreft het aantal balveroveringen, waarin ik prima cijfers heb”, zegt hij over zijn betrokkenheid bij 22 doelpunten dit seizoen.

Fysiek gaat het Veerman ook prima af want hij traint bij PSV meermaals per week in het krachthonk. Iets wat hij voorheen niet zo serieus nam. “Ik ben ook hartstikke fit en dat zie je in het aantal gelopen kilometers. Daarin heb ik elke wedstrijd het meest van iedereen, ergens tussen de 12 en 13 kilometer”, klinkt het vastberaden.


Vorig artikelSPORT spreekt Mundo Deportivo tegen: FC Barcelona laat belangstelling voor Simons los
Volgend artikelNadert het afscheid? ‘PSV zit in mijn hart, voor altijd’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in