Home Nieuws Dit is het forse PSV aandeel in 2 tickets CL, ondanks dramatische...

Dit is het forse PSV aandeel in 2 tickets CL, ondanks dramatische uitbeurten in Lissabon, San Sebastián en Sevilla

3058
0

Er volgen nogal wat veranderingen de komende seizoenen als het over Europees voetbal voor de Nederlandse clubs gaat.

Er wordt vaak terecht gemopperd op de UEFA maar de voetbalbond is Nederland gunstig gezind komende jaren. Hoe zit dat precies? Wel, de Nederlandse clubs hebben het op de Europese velden zelf afgedwongen en dus volgt er promotie in de vorm van extra tickets voor de Champions League. En daar blijft het niet bij.

De eredivisie heeft vanaf seizoen 2024-2025 in ieder geval weer twee vaste deelnemers in de groepsfase van de UEFA Champions League. Plus, de nummer drie van seizoen 2023-2024 stroomt volgend jaar in de zomer in de derde voorronde van dat toernooi in. Dat betreffen de wedstrijden waarvoor PSV is gezakt afgelopen twee jaar. Benfica en Rangers FC sperden PSV de weg naar het miljoenenbal van de UEFA.

Daarnaast krijgt de winnaar van de KNVB-beker in 2024 een direct ticket voor de groepsfase van de Europa League. Kortom, werk aan de winkel voor Earnie Stewart en Marcel Brands want PSV heeft als doelstelling bij de beste 32 clubs van Europa te gaan behoren. Het hield afgelopen jaren in ieder geval niet over wat PSV over de grens liet zien. Voorzichtig maar ook hard concluderend kunnen we gerust stellen dat PSV over de grens weinig indruk weet te maken.

Twee Europese kwartfinales in vijftien jaar is te marginaal voor een club als PSV. De laatste kwartfinale tegen Leicester City werd een enorme teleurstelling, temeer omdat het PSV van Roger Schmidt ook niet fit genoeg bleek om Leicester 180 minuten weerstand te bieden. Op momenten dat het echt moest, stond PSV er afgelopen jaren niet, waar concurrenten Feyenoord en Ajax wel de tanden lieten zien op de Europese velden. Het wordt dan ook de hoogste tijd dat Earnie Stewart en Marcel Brands PSV Europa-proof gaan maken. Onderstaande tabel daarentegen laat juist zien dat PSV een flink aantal Europese punten wist te verzamelen afgelopen vijf jaar maar toch zitten er maar weinig aansprekende resultaten tussen.

PSV in Europa betekent door de geringe Europese successen ook terugdenken aan forse nederlagen, die PSV onwaardig zijn. De gedachten daarbij gaan terug naar het tweeluik tegen Benfica én tegen Rangers FC maar ook de uitbeurten tegen FC Basel, Sporting Lissabon. LASK Linz, Real Sociedad en Sevilla roepen vraagtekens op over de daadwerkelijke ambities van de club.

Hoe dan ook, PSV maakt door de extra toegangstickets volgend seizoen een zeer grote kans op Champions League voetbal. Of het elftal van Ruud van Nistelrooij iets te zoeken heeft, is een gerechtvaardigde vraag.


Vorig artikelNadert het afscheid? ‘PSV zit in mijn hart, voor altijd’
Volgend artikelJoey Veerman dacht afgelopen winter uit teleurstelling aan een vertrek bij PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in