Home Nieuws Joey Veerman dacht afgelopen winter uit teleurstelling aan een vertrek bij PSV

Joey Veerman dacht afgelopen winter uit teleurstelling aan een vertrek bij PSV

1157
0

Joey Veerman speelt inmiddels bij anderhalf jaar bij PSV en mag zich tot de kern basisspelers rekenen.

Feitelijk kende de van Heerenveen overgekomen middenvelder meteen na zijn transfer naar PSV geen enkele moeite om zich in de basis te spelen. Onder Roger Schmidt maakte de middenvelder meteen zijn opwachting in de basis. Ook in het nieuwe seizoen geen enkele twijfel bij Ruud van Nistelrooij want ook onder van Nistelrooij was Veerman meteen basisspeler. Sterker nog, Veerman sprak zich aan het begin van het seizoen uit over zijn kansen op een basisplaats en zei: ‘Wie ze ook halen, ik ben gewoon een basisspeler’, zei de middenvelder. Even leek het er echt van te gaan komen: zijn internationale doorbraak want in en tegen AS Monaco maakte Veerman een prachtige treffer op aangeven van Luuk de Jong.

Na het thuisduel tegen Rangers FC zag de wereld er even anders uit voor Joey Veerman. Balend stond hij voor de camera en sprak hij zijn ongenoegen uit na twee zwakke wedstrijden tegen het Rangers FC van Gio van Bronkhorst. Veerman was niet te spreken over de teamprestatie, maakte Rangers Fc met de grond gelijk en mopperde tevens op Ruud van Nistelrooij die hem op de verkeerde positie liet spelen. Veerman en PSV wisten zich te herpakken maar het WK in Qatar was net een niveau te hoog voor de Volendammer en dus werd hij niet geselecteerd. Het werd zelfs nog erger voor Veerman, want na de winterstop was er ineens geen plaats meer in de basisopstelling voor de middenvelder. Uit bij Emmen zat Veerman zich te verbijten en zag hij PSV opnieuw verliezen. Flinke teleurstelling maakte zich van hem meester en dus ontstonden er gedachtengangen over een winters vertrek.

In gesprek met de Telegraaf zegt hij moeilijke weken te hebben gehad. Een vertrek leek even in de maak, blijkt uit zijn verhaal. “Ik kan niet ontkennen dat er inderdaad contact is geweest tussen clubs en mijn zaakwaarnemer. Dat krijg je als je op de bank zit, terwijl de window nog open is. Dat ziet dan iedereen en daar wordt dan over gepraat. Je bent chagrijnig en je wil van alles op dat moment”, aldus Joey Veerman, die eraan toevoegt het uitstekend naar zijn zin te hebben bij PSV en in Eindhoven en geenszins meer een vertrekwens heeft.

Veerman wil het hoogtepunt uit zijn carriere over twee weken een vervolg geven door opnieuw de KNVB Beker te winnen. ‘De finale en het winnen van de KNVB Beker is het hoogtepunt van mijn nog prille carriere’, zegt Veerman.


Vorig artikelDit is het forse PSV aandeel in 2 tickets CL, ondanks dramatische uitbeurten in Lissabon, San Sebastián en Sevilla
Volgend artikelGeraken FC Barcelona en PSG na Neymar en Messi opnieuw in machtsstrijd? Barcelona wil Xavi Simons terughalen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in