Home Nieuws Naast Mario Götze ook Ibrahim Sangaré gelinkt aan Benfica

Naast Mario Götze ook Ibrahim Sangaré gelinkt aan Benfica

598
0

Roger Schmidt heeft het er maar druk mee. Althans, dat stellen Portugese media. De Duitse trainer zou inmiddels de pijlen hebben gericht op zowel Mario Götze als Ibrahim Sangaré.

Roger Schmidt is ondanks de nog niet aangekondigde trainersfunctie voor volgend seizoen, veelvuldig in het nieuws als het over de toekomst van Benfica gaat. Zoals te doen gebruikelijk worden er spelers in verband gebracht rond het vertrek van een trainer naar een volgende werkgever. Dat geldt ook voor Roger Schmidt en diverse PSV’ers.

Portugese media maken al dagen melding van spelers die Roger Schmidt mee zou willen nemen naar Lissabon. Inmiddels schrijven de media in Portugal niet meer alleen over Mario Götze maar ook over Ibrahim Sangaré. Ook voor Sangaré geldt dat hij na dit seizoen met Roger Schmidt mee kunnen gaan naar Benfica. Met dat nieuws pakt de Portugeze sportkrant A Bola dinsdag uit. Het enthousiasme rond de komst van Schmidt kent vrijwel geen grenzen want A Bola lijkt te vergeten dat Benfica financieel gezien muurvast zit.

De club uit Lissabon is vergeven van de schulden en ziet door de bomen net bos niet meer als op het vreemd vermogen aan komt. Benfica heeft vele leningen lopende bij Portugese banken maar telt vooral veel financiële constructies met investeringsmaatschappijen die feitelijk de baas zijn bij Benfica. Veel spelers van de club uit Lissabon zijn maar deels eigendom van benifca, waardoor de club op de transfermarkt weinig kanten op kan. Een transfer van Mario Götze is nog tot daar aan toe maar een transfersom van bijvoorbeeld 15 miljoen euro is momenteel echt te gortig voor de Portugese club, die bij lange na geen baas in eigen huis is.

Desondanks zet men in op een transfer van Sangaré. Volgens A Bola is Sangaré voor Schmidt de keyplayer op het middenveld. Portugese media melden dat Benifca al heeft laten doorschemeren dat het gaat bieden op de Ivoriaan en PSV zou daarvan op de hoogte zijn. Het lijkt een typisch gerucht rond de aanstaande komst van Schmidt naar Lissabon. Een overgang die immers nog steeds niet rond is en officieel bekend gemaakt is.


Facebook Comments Box