Home Nieuws Na ‘personeelstekort’ op Ibrox luidt de conclusie: ‘De portemonnee van PSV is...

Na ‘personeelstekort’ op Ibrox luidt de conclusie: ‘De portemonnee van PSV is nog niet leeg’

3122
0

Trainer Peter Bosz zag in Glasgow uit het niets twee van zijn centrale verdedigers uitvallen. Het zorgde even voor lichte paniek omdat er tegelijkertijd ook enkele corners door de Rangers uit het vuur werden gesleept.

De matige Schotse tegenstander zag twee steunpilaren in de slotfase uitvallen en dacht middels extra pressing nog te kunnen toeslaan maar PSV hield stand. Na de wedstrijd kreeg Bosz de nodige vragen op zich afgevuurd. De trainer bleek ontspannen te zijn na een goede pot voetbal van zijn manschappen.

Bosz repte over de Wet van Murphy die volgens hem had toegeslagen tijdens de uitwedstrijd tegen Rangers FC. Wie bedenkt immers het uitvallen van zowel André Ramalho als Olivier Boscagli in de slotfase van het duel in Glasgow. “Je zag de mentaliteit van het team na die blessures. Ze vechten in moeilijke situaties”, prees Bosz zijn spelers. PSV reisde met slechts vijf verdedigers naar Glasgow af dus het probleem ving niet pas in de slotfase aan.

‘PSV heeft een personeelstekort en laat zich wéér te makkelijk foppen, maar vecht terug en kan zeker nog door’, schreef het Eindhovens Dagblad na de remise. En dus is men beducht voor de return in Eindhoven en zeker voor de geblesseerden van dit moment. Niet voor niets liet Bosz Jerdy Schouten woensdag opnieuw ritme opdoen in de oefenwedstrijd tegen AS Monaco.

‘Vooral het aantal overgebleven verdedigers zal Bosz zorgen baren: André Ramalho en Olivier Boscagli vielen kort voor tijd weg uit de toch al dunst bezaaide linie van PSV. Ook Patrick van Aanholt ligt er voorlopig uit, zo bleek na de wedstrijd. Bosz moest de wedstrijd beëindigen met Jerdy Schouten en Sangaré als centrale mannen.’

Opmerkelijk genoeg zag De Volkskrant weinig positiespel op Ibrox Park. Goed positiespel, welteverstaan. De journalisten van De Volkskrant lijken het oordeel niet helemaal goed te hebben geveld want de ploeg van Peter Bosz was grote delen van de wedstrijd toch echt aan wedstrijd bezig met verzorgd voetbal. De wedstrijdstatistieken van de UEFA noteerde op driekwart van de wedstrijd al tegen de 400 succesvolle passes aan PSV zijde, waar Rangers met een aantal van net onder de 100 moest stellen. Wel denkt De Volkskrant te weten dat PSV nog wel wat gaat uithalen op de transfermarkt de komende dagen.

‘Rangers tegen PSV was een wedstrijd vol omschakelmomenten. Met veel rennen en vliegen en balverlies aan beide zijden, maar weinig goed positiespel. Precies zoals Rangers het graag wilde’, schrijft De Volskrant. ‘Stewart heeft wat te besteden deze zomer, maar haalde nog geen extra centrale verdediger, terwijl het al langer een zwakke plek is bij PSV. De technisch directeur wil naar verluidt nog altijd een speler op die positie toevoegen aan de selectie. De portemonnee zou nog niet helemaal leeg zijn’, aldus De Volkskrant verwijzend naar Earnie Brands.


Vorig artikelForse kritiek voor André Ramalho | Heeft Braziliaan laatste wedstrijd voor PSV gespeeld?
Volgend artikelMiddenveld Wijnaldum, Veerman en Schouten of Saibari klinkt als muziek in de oren, PSG vraagt slechts zes miljoen euro

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in