Home Nieuws Middenveld Wijnaldum, Veerman en Schouten of Saibari klinkt als muziek in de...

Middenveld Wijnaldum, Veerman en Schouten of Saibari klinkt als muziek in de oren, PSG vraagt slechts zes miljoen euro

26811
6

Georginio Wijnaldum is een onbelangrijke speler geworden voor Paris Saint-Germain en de nieuwe hoofdtrainer. Dat mag met recht een bijzondere situatie worden genoemd gezien zijn totaal afgebrokkelde status in de Franse hoofdstad.

Trainer Luis Enrique kijkt bepaald niet meer op of om naar Wijnaldum, die niet eens meer tot de selectie van PSG gerekend wordt en zelfs apart moet trainen van de eerste selectie. De situatie van de middenvelder is dan ook bijzonder te noemen want de transfervrij vertrokken middenvelder mag dan juist weer niet transfervrij vertrekken uit Parijs, waar je toch aan zou nemen dat een overbodige speler met miljoenensalaris juist gratis zou mogen vertrekken en wel het liefste zo snel mogelijk.

Niets is minder waar in Parijs. De Parijzenaar willen nog iets terugverdienen aan het betaalde salaris van van de afgelopen jaren. Naar verluidt verdient Wijnaldum in Parijs 8 miljoen euro. Het gezaghebbende L’Équipe meldt dat Wijnaldum de clubleiding van PSG heeft gevraagd om ontbinding van het contract, omdat hij geen uitzicht heeft op speeltijd in Parijs en met een transfervrije status meer opties heeft op de transfermarkt.

PSG heeft echter andere plannen en wil geld zien voor Wijnaldum. Successen in Eindhoven met de winst van de KNVB Beker, de Johan Cruijff Schaal en de landstitel en succesvol in Liverpool de winst van de Champions League, wereldbeker, Premier League én Europese Supercup. Maar totaal niet geliefd in Parijs. Wijnaldum heeft nog altijd een paar mooie jaren voor de boeg, waarbij de gedachten aan een nieuw PSV middenveld met Wijnaldum meteen opdoemen.

Hoe mooi zou het zijn als Isaac Babadi zich verder kan ontwikkelen aan de hand van Wijnaldum of Ismael Saibari, die nog meer stappen voorwaarts in zijn al geweldige ontwikkeling kan maken met Wijnaldum om zich heen? Een middenveld met Joey Veerman, Jerdy Schouten en Georginio Wijnaldum klinkt als muziek in de oren.

Mocht Ibrahim Sangaré alsnog vertrekken komende week, lijkt de komst van Wijnaldum naar PSV niet helemaal uitgesloten te worden gezien zijn beschikbaarheid, verleden bij de club en de warme banden met bijvoorbeeld Marcel Brands, die Georginio Wijnaldum hoogstpersoonlijk over wist te halen 12 jaar geleden voor PSV te kiezen.

Een transfer van Wijnaldum naar PSV lijkt toch ook een utopie te zijn. De investering van zes miljoen euro wordt niet meer terugverdiend omwille van de geringe restwaarde van Wijnaldum. Een miljoenensalaris verder zal Wijnaldum zeker wel zijn waarde voor PSV hebben maar gezien de leeftijd van de middenvelder in combinatie met een miljoenensalaris zal de clubleiding eerder doen besluiten voor de toekomst te kiezen, hetgeen al heeft plaatsgevonden met het aantrekken van Jerdy Schouten.

In een spannende titelrace met Feyenoord en in de Champions League zal Wijnaldum zeker nog wel zijn waarde gaan hebben voor PSV, want tot 10 keer een bal verspelen zoals Ibrahim Sangaré voor elkaar kreeg in Glasgow, zal aan Wijnaldum niet besteed zijn.


Vorig artikelNa ‘personeelstekort’ op Ibrox luidt de conclusie: ‘De portemonnee van PSV is nog niet leeg’
Volgend artikelWaarom Joey Veerman recht van spreken heeft, middenvelder wijst naar morrend thuispubliek

6 REACTIES

  1. Geen middenvelders meer ga nu eens echt werk maken van twee keiharde en goede centrale verdedigers. Middenveld is nu al te druk . Aanval en middenveld en keeper helemaal goed en nu de verdediging nog .

  2. Ik kan nog herinneren dat hij met 10 – 0 tegen PSV had verloren.
    Het is wel een begaafde voetballer geweest met met harde werk ethiek.
    Als voetballer kon hij me altijd wel bekoren en zou hem graag in Eindhoven willen zien, maar 6 millioen en zijn hoge salaris lijkt me echt teveel. Geef mij dan liever Babadi.

  3. Hij heeft aangegeven nog niet terug te willen naar Nederland. Maar al doet hij dat wel, dan zie ik hem toch eerder naar Feyenoord vertrekken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in