Home Nieuws Forse kritiek voor André Ramalho | Heeft Braziliaan laatste wedstrijd voor PSV...

Forse kritiek voor André Ramalho | Heeft Braziliaan laatste wedstrijd voor PSV gespeeld?

4558
1

André Ramalho krijgt al enkele weken forse kritieken te verwerken. De Braziliaan bevindt zich ogenschijnlijk in een lastige fase van zijn carriere.

Het nog slechts één jaar lopende contract van Ramalho lijkt niet verlengd te gaan worden door PSV maar een transfervrij vertrek over 10 maanden is weer een ander uiterste. Ramalho kostte PSV in 2021 2,5 miljoen euro dus de transfersom van de Braziliaan heeft de club al lang en breed kunnen afschrijven. Overtuigen lukte alleen in zijn eerste jaar.

Waar kompaan in de defensie Olivier Boscagli steeds beter gaat presteren per contractjaar, lijkt het bij Ramalho precies de andere kant op te gaan. Ramalho presteert bepaald niet naar behoren en heeft inmiddels vrijwel wekelijks met een slippertje te maken. Onrust rond Ramalho dus, die aan het begin van dit trsnsferwindow in de belangstelling stond van de Spaanse La Liga club Celta de Vigo. Die club pakte nooit door voor Ramalho, wie wellicht de nodige internationale interesse op gang kan gaan komen mocht PSV zich plaatsen voor de Champions League groepsfase.

PSV is zoals een ieder weet al weken zo niet maanden, op zoek naar een goede centrale verdediger. Die zoektocht loopt niet naar behoren want deadline-day is bijna in aantocht. Mocht het PSV alsnog lukken de komende dagen een centrale verdediger aan te trekken, zou Rangers – PSV zomaar eens de laatste wedstrijd van Ramalho in het PSV-shirt geweest kunnen zijn. Het heeft er namelijk inmiddels toch alle schijn van dat Peter Bosz het vertrouwen en geloof in Ramalho gaat loslaten.

In Arnhem hield het al bepaald niet over wat de Braziliaanse centrumverdediger liet zien, maar ook in Glasgow weer dat ene onnodige slippertje in de vorm van en heuse uitglijder bij een aanval van de Rangers. De analisten van dienst denken ook dat het klaar is met Ramalho bij PSV.

Kees Luijckx en Anco Jansen maken van de centrale verdediger van PSV het onderwerp van gesprek bij het ESPN-programma Voetbalpraat, waar met verbazing wordt gesproken over zijn recente optredens tegen Vitesse en Rangers. “Met Ramalho houden we toch wel constant ons hart vast”, zegt Jansen. “Het is een beetje een ongeleid projectiel”, vult presentator Jan Joost van Gangelen aan.

“Hij begon echt wel goed onder onze Duitse vriend Schmidt, maar nu zie ik echt een centrale verdediger die onzeker is, die niet lekker in z’n vel zit”, aldus Kees Luijckx. “Dat kan je wel punten kosten, of dat je niet doorgaat naar de groepsfase van de Champions League. Hij en Boscagli hebben wel veel samengespeeld. Tot voorheen was het een prima betrouwbaar centraal duo. Maar de laatste maanden zit Ramalho er gewoon niet goed in.”

Inmiddels zetten PSV en Peter Bosz weer in op Jarrad Branthwaite, nadat andere centrale verdedigers niet haalbaar bleken te zijn, dan wel niet meer als versterking werden gezien. PSV zou Branthwaite nu definitief van Everton willen overnemen. De jonge Brit speelde afgelopen jaar ook al op huurbasis bij PSV en deed dat niet onverdienstelijk, zonder de verdediger al een heuse steunpilaar te noemen.


Vorig artikelHattrick voor Pepi in oefenduel tegen AS Monaco, Bosz test Schouten centraal achterin
Volgend artikelNa ‘personeelstekort’ op Ibrox luidt de conclusie: ‘De portemonnee van PSV is nog niet leeg’

1 REACTIE

  1. Dat mag ik en ik denk met mijn veel andere supporters het er over eens zijn dat hij heel vlug naar de bank verhuisd. Een fout zoals Sangaré deed valt te vergeven zeker omdat hij er alles aan zal doen om het weer goed te maken. Maar Ramalho gaat bij elke wedstrijd een of meerdere keren in de fout.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in