Home Nieuws Joey Veerman let na de wedstrijd in Glasgow op zijn woorden

Joey Veerman let na de wedstrijd in Glasgow op zijn woorden

1267
0

Exact een jaar geleden speelde PSV ook op Ibrox Park tegen Rangers en sleepte het ook een remise uit het vuur. De wedstrijd van dinsdagavond was zeker niet eenzelfde wedstrijd als die van een jaar geleden.

Slechts de uitslag doet vermoeden dat PSV en Rangers een zelfde wedstrijd op de mat wisten te leggen. Alles is anders. Een jaar geleden was er namelijk geen sprake van totale dominantie op Ibrox Park, in tegenstelling tot dinsdagavond, waar de gemiddelde Rangers fan toch bij tijd en wijle stil viel op de tribune en zelfs ergernissen wist te uiten over het matige spel van de favorieten. Een jaar geleden liep Joey Veerman op een dusdanige manier van het veld in Glasgow, zoals bij de editie va dinsdagavond meer terecht was geweest.

PSV was vorig seizoen ‘slechts’ de beter van beide ploegen maar dinsdagavond was er in Glasgow sprake van totale dominantie. Toch hield Veerman zich na afloop op de vlakte, lerende van zijn ‘fouten’ van vorige seizoen, hoewel zijn uitspraken vorig seizoen net na de wedstrijd eigenlijk geen fout maar een terechte constatering genoemd mogen worden.

In gesprek met RTL 7 gaf Joey Veerman na afloop aan dat PSV de bovenliggende partij was geweest in de nieuwe 2-2 remise-wedstrijd. “We hebben eigenlijk negentig minuten lang de bal gehad, op wellicht het eerste kwartier na”, aldus Veerman. “We kwamen iedere keer wel tot mogelijkheden, maar niet tot echte kansen. Het is een beetje een repeterend verhaal dat we elke keer een mannetje tekort komen in de zestien. We hebben misschien iets te veel mensen die de bal willen hebben en te weinig diepgang. Daar moeten we aan gaan werken.”

Gevraagd werd hoe de middenvelder keek naar de fout bij de openingstreffer. “Dat doet hij natuurlijk ook niet expres. Misschien moeten wij die ballen daar ook helemaal niet heen spelen”, doelde Veerman op doelman Walter Benítez.

Voor de return is Veerman wel vol vertrouwen. “Wij hebben hier alleen maar de bal gehad. Als we iets zorgvuldiger en iets beter met de mogelijkheden om gaan liggen er alle kansen”, zei hij daarover.

Tot slot gaf Veerman nog aan dat hij beter niet al teveel kon zeggen over de wedstrijd van dinsdagavond, verwijzend naar de stevige kritieken die hij vorig seizoen kreeg na afloop van PSV – Rangers FC in het Philips Stadion. Veerman was destiids erg kritisch op het spel en de kwaliteiten van de Schotten. Veerman zei een jaar geleden net na de 2-2 op Ibrox dat Rangers geen probleem mag zijn voor PSV. ‘We gaan ze pakken’, aldus de middenvelder, die ook deze keer gewoon recht van spreken zou hebben.


Vorig artikelDominant PSV | Zowel voor als na de wedstrijd blijft Bosz bij zijn eerdere conclusie: ‘Wij zijn beter dan Rangers’
Volgend artikelPSV in contact met gewilde verdediger | Branthwaite aanwezig op Ibrox en zet in op definitieve transfer naar PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in