Home Nieuws Dominant PSV | Zowel voor als na de wedstrijd blijft Bosz bij...

Dominant PSV | Zowel voor als na de wedstrijd blijft Bosz bij zijn eerdere conclusie: ‘Wij zijn beter dan Rangers’

753
0

Peter Bosz is een helder en open communicator. De coach verandert niet snel van mening en kijkt altijd op dezelfde manier tegen voetbal aan.

Een lichtend voorbeeld van de visie van Bosz is zijn gesprek voorafgaand aan de wedstrijd tegen de Rangers waarin hij openlijk uitspreekt dat zijn ploeg het tweeluik met Rangers FC zal gaan winnen en dat PSV de betere ploeg van de twee clubs is die om een Champions League-ticket strijden. Na de wedstrijd? Precies hetzelfde verhaal. Dezelfde visie en dezelfde conclusies.

Peter Bosz is een standvastig man en laat ondertussen in zijn tweede maand als hoofdtrainer van PSV, de aanhang genieten van dominant voetbal. Die conclusie valt te rechtvaardigen. Een dominant PSV is een uitwedstrijd is dat wat we allemaal willen zien. Zeker op het Europese toneel.

Peter Bosz was in gesprek met RTL 7 na afloop dan ook redelijk tevreden over de wedstrijd. De ontevredenheid zit uiteraard in de scoren. Rangers FC – PSV is normaal gesproken een wedstrijd waarin een 0-3 uitslag en normale uitslag te noemen is.

“Ik heb een goed PSV gezien die geprobeerd heeft om te voetballen”, aldus Bosz. “We hebben geprobeerd om de wedstrijd te winnen, maar dat is helaas niet gelukt. Daar hebben we wel alles aan gedaan.”

De verslaggever van dienst kreeg repliek van de trainer want Bosz was het niet eens met de opmerking dat het PSV veel te vaak overkomt dat er achterin grote fouten worden gemaakt bij een tegentreffer. “Het was een grote fout van Ibi, maar dit heb ik dit jaar nog niet meegemaakt”, zo gaf hij aan. “Natuurlijk is dit inherent aan onze manier van voetballen, maar wat moet je anders doen? De bal maar naar voren knallen zodat je achterin de bal niet verspeelt? Dat gaan we dus niet doen.”

Bosz ging verder over de wedstrijd waarin PSV vanaf minuut één zeventig procent balbezit had: “Ik denk dat we het uitstekend hebben gedaan. We hebben de tegenstander laten lopen en de wedstrijd gedomineerd. Wel hebben we in de eerste helft te weinig echt uitgespeelde kansen gecreëerd, maar op die manier kun je de tegenstander wel vermoeien. Het is dan vooral ongelukkig dat je zo’n bal dan verspeelt.”

Over Sergiño Dest was de trainer lovend. “Ik vond hem erg goed. Ik vond hem gewoon heel goed spelen”, zei hij daarover. “Ik had ook zeker niet verwacht dat hij het zolang vol kon houden. In de rust had ik het al aan hem gevraagd en alles ging goed. In de tweede helft speelde hij aan mijn kant en is het makkelijker in de gaten te houden. Je moet natuurlijk oppassen dat hij niet meteen in zijn eerste wedstrijd geblesseerd raakt”, aldus Peter Bosz.


Vorig artikelRangers – PSV | In Schotland heerst na ‘figurantenrol’ een stemming die neigt naar zelfoveschatting
Volgend artikelJoey Veerman let na de wedstrijd in Glasgow op zijn woorden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in