Home Nieuws PSV in contact met gewilde verdediger | Branthwaite aanwezig op Ibrox en...

PSV in contact met gewilde verdediger | Branthwaite aanwezig op Ibrox en zet in op definitieve transfer naar PSV

2750
0

Zoals verwacht is de Britse verdediger bij Everton niet uitgegroeid tot een vaste steunpilaar in de vorm van een basisplaats.

De centrale verdediger, inmiddels 21 jaar oud, keerde einde vorig seizoen terug naar Liverpool omdat zijn werkgever hem terugriep na een jaar PSV. De terugkeer leidde echter niet tot een basisplaats want Jarrad Branthwaite zit inmiddels meer op de bank dan hem lief is. Everton lijkt niet goed te weten wat aan te willen vangen met de talentvolle Brit, die er bij PSV juist erg goed op staat en eigenlijk niets liever wil dan terugkeren naar Eindhoven.

Waar mogelijk uit de Brit zich over zijn jaar bij PSV en vrijwel steeds opnieuw zegt Branthwaite dan ook graag te willen terugkeren. De omgekeerde wereld is ook dat dankzij het jaar PSV zijn marktwaarde omhoog is geschoten en de prijs om de Brit definitief over te nemen van Everton, gestegen is. Daar waar PSV niet meer op in wenst te zetten, huurspelers aantrekken en vervolgens beter terug te zien keren naar de eigenlijke werkgever, plukt de club in het geval van Jarrad Branthwaite daar nog de negatieve vruchten van.

Deze zomer gaat dat anders en beter want de huurconstructies die PSV aanging, zijn met koopoptie gesloten. PSV kan over een jaar tegen een inmiddels vastgestelde koopsom de potentiële topvoetballers Tillman en Dest overnemen van respectievelijk FC Bayern München en FC Barcelona. De club zet daarom ook in op et definitief overnemen van Branthwaite, die mogelijk bij een nieuwe huurconstructie over een jaar een nog forser prijskaartje om de nek heeft hangen.

PSV staat ondertussen weer in nauw contact met het management van Branthwaite. Earnie Stewart en Marcel Brands hebben recent voor het eerst weer contact gezocht met de entourage van Branthwaite, nadat de contact met de verdediger zelf al geruime tijd daar zijn, ook na diens vertrek bij PSV afgelopen seizoenseinde.

‘Er is nog altijd behoorlijke twijfel of PSV hem wel kan of wil betalen, maar Branthwaite zelf staat absoluut open voor een terugkeer’, klinkt het. Branthwaite zette zijn wens om weer voor PSV te gaan spelen dinsdagavond kracht bij want de jonge verdediger was aanwezig op Ibrox Park, waar hij PSV middels de 2-2 nog alle kansen op kwalificatie voor de groepsfase van de Champions League zag houden.

Met André Ramalho, Olivier Boscagli en Jordan Teze beschikt PSV momenteel over drie centrumverdedigers. Armando Obispo is voorlopig nog uit de roulatie. Branthwaite speelde het afgelopen seizoen 36 officiële wedstrijden voor PSV en scoorde vier keer.


Vorig artikelJoey Veerman let na de wedstrijd in Glasgow op zijn woorden
Volgend artikelEarnie Stewart weet wat extra Champions League inkomsten kunnen doen en bevestigt: ‘Achterin nog steeds bezig’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in