Home Nieuws Miljoenentransfer Ryan Flamingo afgerond | PSV maakt tongen PSV-fans los met transfersom...

Miljoenentransfer Ryan Flamingo afgerond | PSV maakt tongen PSV-fans los met transfersom van bijna 10 miljoen euro

2156
0

Kost wat kost zou Ryan Flamingo speler van PSV moeten worden. Dat leek de insteek van de club te zijn als het over transfertarget van FC Utrecht ging.

Het ging de laatste weken en maanden namelijk veel over Flamingo, die PSV miljoenen euro’s kost. De transfer is inmiddels afgerond en PSV heeft Ryan Flamingo definitief binnen. Zonder enige twijfel en middels de nodige miljoenen neemt PSV de multifunctionele verdediger over van FC Utrecht, dat naar verluidt bijna 10 miljoen euro ontvangt. Flamingo tekent voor vijf seizoenen in Eindhoven.

PSV ziet klaarblijkelijk enorm veel potentie in de centrale verdediger, die meerdere posities kan invullen. De club legde nooit eerder zoveel geld weg voor een speler van een andere Eredivisieclub. De laatste speler waar PSV meer dan 6 miljoen euro voor wist te betalen luisterde naar de naam van Adam Maher. Later betaalde PSV nog de som van vaak een miljoen of 6 voor spelers als Bart Ramselaar, Denzel Dumfries en Joey Veerman maar richting de 10 miljoen euro betaalde PSV geenszins voor spelers op de nationale transfermarkt.

Het was al enige tijd duidelijk dat PSV hoopte op de komst van Flamingo, die veel verwachtingen met zich mee weet te brengen. Dat is natuurlijk mede ingegeven door de enorme transfersom. FC Utrecht hield haar poot stijf stelde zich echter hard op in de onderhandelingen. Dit in de wetenschap dat PSV deze zomer ook wel wat te besteden heeft gezien alle financiële voorspoed die het ondervindt door de uitstekende sportieve prestaties van met name de laatste twee seizoenen.

Nu is er een deal is met FC Utrecht blijkt dat de transfer van Flamingo naar PSV de tongen los maakt onder de PSV-fans. Want aan de hand van bonussen kan de transfersom van negen miljoen euro nog verder oplopen door bonussen.

PSV verwacht dat Flamingo zich in het Philips Stadion verder kan gaan ontwikkelen en ziet zoals gezegd zeer veel potentie in de verdediger. Zijn multifunctionaliteit wordt als een groot pluspunt gezien: de jeugdinternational kan als centrale verdediger, maar ook als controleur uit de voeten. PSV had ook dringend behoefte aan versterkingen voor het hart van de defensie. De verwachting is nu dat technisch directeur Earnest Stewart werk gaat maken van de komst van Sepp van den Berg. Op André Ramalho wordt niet meer gerekend, hoewel er formeel nog steeds een aanbod van PSV ligt.

Eerder deze zomer werd Flamingo nog definitief door Utrecht overgenomen van US Sassuolo. De club uit de Domstad betaalde een kleine drie miljoen euro en maakt nu een enorme winst. Flamingo begon zijn loopbaan bij Almere City, waarna hij in 2021 naar Sassuolo getransfereerd werd. In het seizoen 2022/2023 werd hij al een seizoen uitgeleend aan Vitesse.


Vorig artikel2029 | ‘Hij zei dat ik gek zou zijn als ik niet zou komen’
Volgend artikelVIDEO | Ryan Flamingo stelt zichzelf voor: ‘Droom om voor de beste club van Nederland te spelen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in